• Erkende arbeidsmediators
 • Afspraak binnen één week
 • In Tilburg e.o.
Afspraak maken

Arbeidsmediation Tilburg | Voor al uw arbeidsconflicten

De meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd werkend door. Plezier in uw werk, een goed contact met collega’s en een prettige sfeer op het werk zijn daarom heel belangrijk. Het is ook de plek waar u als persoon probeert te groeien en samen met anderen een hoger doel nastreeft. Kortom, het geeft voor een groot deel betekenis aan uw leven. Conflicten op de werkvloer kunnen dan ook een diepgaande invloed hebben. Voor alle betrokken partijen is het van groot belang dat het conflict op een goede manier wordt opgelost. Onze arbeidsmediators in Tilburg staan voor u klaar.

Waarom arbeidsmediation het verschil kan maken?

Een conflict is nooit leuk, maar als het ook nog eens escaleert, is het einde zoek. De emoties kunnen hoog oplopen en een oplossing, die voor beide partijen aanvaardbaar is, lijkt verder weg dan ooit. Dit kunt u voorkomen door op tijd een beroep te doen op onze arbeidsmediation in Tilburg. Een arbeidsmediator is een bemiddelaar die de communicatie tussen de ruziënde partijen bevordert. Er wordt aandacht besteed aan de emoties die er spelen en iedereen kan zich in vertrouwelijke kring uitspreken. Miscommunicatie en misverstanden worden uit de wereld geholpen. Dit maakt de weg vrij om binnen een prettigere sfeer samen tot een oplossing te komen. Zelfs als u besluit om ieder uw eigen weg te gaan, zal dit alsnog op een zo aangenaam mogelijke manier gebeuren, zonder onnodig veel reputatieschade of grote financiële gevolgen.

Houd controle over de uitkomst

Arbeidsmediation in Tilburg kan op veel fronten het verschil maken. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat u controle houdt over wat er wordt beslist. Dat is anders dan wanneer u het conflict in de rechtbank gaat uitvechten. In dat geval bent u overgeleverd aan de uitspraak van de rechter. Tijdens de mediationsessies werkt de arbeidsmediator als een katalysator. Deze professional helpt u om elkaars woorden goed te interpreteren en om emoties van feiten te filteren. Niet de vraag ‘Wie heeft er schuld?’, maar ‘Hoe kunnen we deze situatie oplossen?’ staat centraal. Het is niet de mediator die de uiteindelijke beslissingen neemt, maar dat bent u in samenspraak met de andere partij.

Voorwaarden arbeidsmediation

Niet elkaar de rug toekeren en de strijd aangaan, maar elkaar in de ogen kijken en het gesprek aangaan. Dat is waar arbeidsmediation om draait. Om het mediationtraject in goede banen te leiden, dient het aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Vrijwillige deelname van de betrokkenen
 • De betrokkenen zetten zich actief in om het probleem op te lossen
 • De oplossing wordt door beide partijen aanvaard
 • Alle betrokkenen hebben inspraak in de oplossing
 • Alle betrokkenen hebben een geheimhoudingsplicht
 • De afspraken worden in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd
 • De partijen ondertekenen de overeenkomst
 • De overeenkomst is juridisch bindend

Interesse in arbeidsmediation? Dan staan onze ervaren en deskundige arbeidsmediators in Tilburg u graag bij in het oplossen van uw conflict.

Kosten en duur van arbeidsmediation in Tilburg

De arbeidsmediator in Tilburg werkt op basis van een uurtarief. Voor het oplossen van een arbeidsconflict is gemiddeld tussen de 5 tot 10 uur arbeidsmediation nodig. Wij adviseren u vooraf graag geheel vrijblijvend. Bij de meeste vormen van mediation betalen beide partijen de helft van de kosten, maar bij arbeidsmediation komt het ook veel voor dat de werkgever de kosten betaalt. Het kan ook gebeuren dat het arbeidsconflict al in de rechtbank wordt behandeld en dat de rechter aanraadt om het conflict via mediation op te lossen. De rechtszaak wordt dan stopgezet en u wordt doorverwezen naar een mediator. De kosten van de mediation worden dan vergoed via een subsidieregeling (meestal voor maximaal 2,5 uur mediation). Meer weten? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde arbeidsmediator

Altijd in uw regio & direct beschikbaar
Contact opnemen

Arbeidsmediation Tilburg

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Arbeidsmediators

De voordelen van Mediator-zoeken.nl

 • Gekwalificeerde arbeidsmediators
 • In Tilburg direct beschikbaar
 • Onafhankelijke begeleiding en bemiddeling
 • Arbeidsmediation op locatie van cliënten mogelijk. Of op een van onze vestigingen.
Afspraak maken

Aanvraag is ALTIJD gratis en vrijblijvend

Plaats: Tilburg
Straat: Kasteel Nijenrodestraat
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Tilburg
Netnummer: 013
Wijken: Binnenstad - Heuvel - Katterug - Noordhoek - Oude Dijk - Schouwburg(ring) - Tivoli - Veemarktkwartier - Oud-Zuid - Broekhoven - Fatima - Groenewoud - Korvel - Leypark - Oerle - Trouwlaan - Sint Anna - Stappegoor - Tilburg-Oost - Armhoef - Jeruzalem - Hoogvenne - Oud-Noord - Besterd - Goirke - Groeseind - Hoefstraat - Bouwmeesterbuurt - Hasselt - Loven - Kanaalzone industriegebied - Tilburg-Noord - Heikant - Lijnse Hoek - Stokhasselt - Quirijnstok - Hazenest - Rugdijk - Moerenburg - Loven industriegebied - Tilburg-West - Blaak - De Reit - Wandelbos - Het Zand - Zorgvlied - Kraaiven industriegebied - Reeshof - Campenhoef - Huibeven - Heerevelden - Langendijk - Leeuwerik - Tuindorp De Kievit - Bijstervelden - Dalem-Noord - Dalem-Oost - Dalem-Zuid - Gesworen Hoek - Dongewijk - Koolhoven-Oost - Koolhoven-West - Witbrant-Oost - Witbrant-West - Bomenbuurt - Katsbogten - De Schans - Het Laar - Vogeltjesbuurt - Vredeburcht
Omliggende plaatsen: Bakertand - Berkeind - Berkhoek - Brem - De Kraan - Hazennest - Heikant (Tilburg-West) - 't Hoekske - Koningshoeven - Kouwenberg - Loonse Hoek - Moerenburg - Quirijnstok - Rugdijk - Schoorstraat - Vijfhuizen - Molenwijck - De Moer

Onafhankelijke begeleiding bij arbeidsconflicten in Tilburg

Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op.