Conflictbemiddeling met mediation

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Onze mediators

Conflictbemiddeling

We krijgen allemaal weleens te maken met een conflict. Wat als uw eigen pogingen om het met de tegenpartij uit te praten maar niet willen slagen? Naar een advocaat stappen? Dat is niet altijd nodig. Mediation kan ook een geschikte wijze zijn om samen het probleem uit de wereld te helpen. ‘Mediation’ betekent letterlijk ‘bemiddeling’. In de praktijk houdt dit in dat een onafhankelijke derde persoon, de zogeheten mediator, u en de tegenpartij gaat begeleiden om een acceptabele oplossing te vinden.

Mediation voor alle soorten conflicten

U kunt de hulp van een mediator inschakelen voor het oplossen van allerlei soorten conflicten. Het is hiervoor wel van essentieel belang dat beide partijen vrijwillig willen meewerken aan deze vorm van conflictbemiddeling en vertrouwen hebben in de mediator. Uw mediator kan u begeleiden in het bemiddelen bij conflicten als familieconflicten, burenruzies, arbeidsconflicten, zakelijke conflicten, problemen met een overheidsinstelling etc. Zoals u ziet staat een mediator klaar voor zowel particulieren als bedrijven en andere instellingen.

Hoe werkt mediation conflictbemiddeling?

Mediation conflictbemiddeling betekent op de eerste plaats dat u onder begeleiding van uw mediator rond de tafel gaat zitten met uw tegenpartij om een aantal gesprekken te voeren. De professionele mediator analyseert uw problemen en neemt uw belangen en de belangen van uw tegenpartij in acht. Hij kiest geen partij en oordeelt niet. Het doel is dat er naar een oplossing wordt gezocht waar beide partijen zich in kunnen vinden. Ook wordt er gekeken naar of de gevonden oplossingen juridisch haalbaar zijn. Is er een juiste oplossing gevonden dan wordt deze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst waar de betreffende partijen zich aan moeten houden. Wanneer één van de partijen zich hier niet aanhoudt kan men alsnog een juridische procedure beginnen.

De kracht van mediation

Er zijn veel goede redenen om mediation conflictbemiddeling te verkiezen boven procederen. Mediation kan ertoe leiden dat er snel en binnen een informele sfeer een oplossing wordt gevonden. Zo kunnen beide partijen weer snel vooruit. Ook wanneer beide partijen invloed willen hebben op de uiteindelijke oplossing, dan is mediation de aangewezen manier om het conflict te beslechten. Tijdens de mediation sessie kunnen de partijen met elkaar onderhandelen, in het geval van een juridische procedure bepaalt de rechter wat er moet gebeuren. Kies ook voor mediation wanneer het behouden van een goede relatie met uw tegenpartij belangrijk is. Voor een succesvolle mediation conflictbemiddeling is het belangrijk dat beide partijen van goede wil zijn en bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan.

Mediator conflictbemiddeling gezocht?

We brengen u hier graag in contact met een ervaren en professionele mediator conflictbemiddeling in uw omgeving. Vraag hier direct een kennismakingsgesprek aan.

Neem contact op

Hulp nodig bij conflictbemiddeling?

T: 085 – 130 74 66
E: info@mediatorscollectief.nl
Neem contact op

Over ons

Aangesloten mediators

Aangesloten mediators

Meer over ons

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend