• Gekwalificeerde mediators
 • In uw regio beschikbaar
 • Bespaar op uw kosten
Afspraak maken

Mediator Almere | erkende MfN-registermediators

Heeft u een conflict, ligt u in echtscheiding of is er sprake van een zakelijk geschil? Wanneer twee partijen niet meer samen tot een geschikte oplossing kunnen komen, dan kan een mediator in Almere u helpen. Met behulp van een onafhankelijke mediator komen u en de andere partij tot een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Via ons netwerk komt u direct in contact met gekwalificeerde mediators in Almere en omgeving. Mediation op uw eigen locatie is ook mogelijk.

Voordelen van mediation

Steeds vaker schakelen mensen de hulp in van een ervaren en gekwalificieerde mediator in Almere. Ook rechters adviseren om eerst met een mediator om tafel te gaan bij een conflict of echtscheiding. Dit komt omdat mediation de volgende voordelen kent t.o.v. een juridische procedure:

 • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure;
 • Oplossingsgericht, partijen kunnen eigen oplossingen voordragen;
 • Conflicten worden sneller opgelost dan een rechtszaak;
 • Informele benadering en minder stressvol;
 • Constructieve oplossing met goede beëindiging of behoud van de relatie.

Via Mediator-zoeken.nl komt u direct in contact met een mediator uit Almere. Vraag vrijblijvend en gratis een adviesgesprek of offerte aan.

Werkwijze van uw mediator in Almere

Aan het begin van de mediation vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Wanneer de betrokken partijen aangeven om de mediation bijeenkomsten bij onze mediator in Almere onder te brengen wordt er eerst een gezamenlijke bijeenkomst gepland. De mediator is de neutrale en onafhankelijke gespreksleider tijdens de bijeenkomsten.

Tijdens de eerste bijeenkomst legt de mediator een mediationovereenkomst aan de betrokken partijen voor. In deze overeenkomst staan de regels van mediation beschreven, dat partijen vrijwillig deelnemen en dat mediation gebeurt op vertrouwelijke basis. Beide partijen nemen de mediationovereenkomst door zodat u duidelijk weet welke afspraken er gemaakt worden voor zowel de partijen als uw mediator uit Almere.

Bij de aanvang van de mediation zal de mediator van beide partijen de situatie aanhoren. Iedere betrokkene kan zijn of haar verhaal voorleggen. Uw mediator uit Almere begeleidt de deelnemers naar het vinden van acceptabele oplossingen.

Samen met de mediator werken naar een oplossing

Wanneer de situatie in kaart is gebracht kunnen er oplossing aangedragen worden door alle partijen. De mediator neemt de oplossingen in beschouwing en legt een oplossing voor waarin het belang van iedereen zoveel mogelijk aan bod komt. Wanneer beide partijen tevreden zijn over de aangedragen oplossing dan wordt deze oplossing beschreven in een vaststellingsovereenkomst. Gemiddeld komt een dergelijke overeenkomst na drie á vier bijeenkomsten tot stand.

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde mediator in uw regio

Op werkdagen binnen 24 uur reactie op uw aanvraag
Contact opnemen
Mediator zoeken Almere

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Gekwalificieerde mediators

De voordelen van Mediator-zoeken.nl

 • Alleen gekwalificeerde mediators
 • Altijd bij u in de regio beschikbaar
 • Bespaar tijd, geld en stress
 • Mediation op locatie van cliënten mogelijk
Vragen of afspraak maken? Neem contact op »

Steeds vaker mediation ingezet

We zien dat mediation steeds meer ingezet wordt bij conflicten en echtscheidingen. Dit komt mede omdat er vaak binnen een week gestart kan worden met mediation, succes vaak binnen 3 á 4 bijeenkomsten gerealiseerd wordt en de kosten lager zijn dan een juridische procedure.

Benieuwd naar de mogelijkheden van mediation voor uw situatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen.

Met mediation komen we samen tot een geschikte oplossing

Vragen of de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Plaats: Almere
Straat: Galjoenstraat
Provincie: Flevoland
Gemeente: Almere
Netnummer: 036
Wijken: Almere Haven - Almere Stad - Almere Buiten - Almere Poort - Almere Hout - Almere Pampus - Waterwijk - Muziekwijk
Omliggende plaatsen: Muiderberg

Enkele veelgestelde vragen over mediation

Heeft u een andere vraag? Wij staan graag voor u klaar.

Hoe vind ik de juiste mediator?

In sommige gevallen is het wenselijk een voorkeur te hebben voor een mediator. Ervaring met bepaalde materies of de wens voor een vrouwelijke of mannelijke mediators komen regelmatig voor. Bij ons is dit geen enkel probleem. Voorafgaand aan een mediationtraject zal een intakegesprek met de mediator(s) plaatsvinden. De keuze, voor welke mediator u kiest in Almere, wordt door alle betrokken partijen gedragen. Vraag naar de mogelijkheden.

Hebben jullie Engelstalige mediators?

Ja, via Mediator-zoeken.nl kunt u zowel kiezen voor Engelstalige als Nederlandstalige mediators. Dit kan van pas komen bij internationale (zakelijke) conflicten of wanneer een van de partijen bij een echtscheiding een buitenlandse afkomst heeft en de Nederlandse taal nog niet beheerst. Heeft u een Engelstalige mediator nodig? Vermeld dit dan duidelijk in uw aanvraag via ons contactformulier. Zo kunnen we u sneller matchen met een geschikte mediator.

Wat betekent MfN-registermediator?

De afkorting MfN staat voor Mediator federatie Nederland. Een erkend kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Alle mediators die aangesloten zijn bij ons netwerk zijn hierbij aangesloten en mogen deze beschermde titel dragen. MfN-registermediators hebben succesvol de erkende mediationopleiding afgerond en middels permanente educatie houden ze hun kennis en vaardigheden op peil. Meer informatie leest u op de website van MfN.