• MfN gecertificeerd

 • Mediators in uw regio

 • Mediation binnen een week starten

 • Erkende MfN-registermediators

 • Mediation kan binnen een week starten

De beste mediators in
Boxmeer direct beschikbaar

Voor ieder conflict de juiste mediator.

De beste mediators in Boxmeer direct beschikbaar

Voor ieder conflict de juiste mediator.
085 – 130 74 66

Direct contact - Geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op uw vraag

Aangesloten mediators in Boxmeer

 • Certificeringen:

MfN-registermediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd | MfN geaccrediteerd familiemediator

Mediator in Boxmeer

Wanneer u in de situatie zit van een conflict of echtscheiding dan wilt u dit snel en goed opgelost hebben. Onder begeleiding van een gekwalificeerde mediator in Boxmeer komt u tot goede oplossingen en acceptabele afspraken voor alle betrokken partijen. Vaak kan er binnen een week gestart worden met een mediationtraject en u heeft zelf de keuze om een passende mediator te selecteren binnen ons netwerk. Al onze mediators zijn erkende MfN-registermediators.

Wanneer en waarom kiezen voor mediation?

Steeds meer mensen in Boxmeer kiezen voor mediation. Dit komt mede omdat de kosten laag zijn, er snel gewerkt wordt naar oplossingen en de partijen zelf de controle behouden. Wel zijn er enkele belangrijke uitgangspunten voor mediation. Dit zijn vertrouwelijkheid, geheimhoudingsplicht van de mediationgesprekken en er dient vrijwillig deelgenomen te worden. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van mediation geformuleerd:

 • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure;
 • Oplossingsgericht, partijen kunnen eigen oplossingen voordragen;
 • Conflicten worden sneller opgelost dan een rechtszaak;
 • Informele benadering en minder stressvol;
 • Constructieve oplossing met goede beëindiging of behoud van de relatie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden en kosten te bespreken? Neem gerust vrijblijvend contact met een van onze mediators in Boxmeer op. Wij streven ernaar om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Waarom Mediator-zoeken.nl?

 • Landelijk netwerk MfN-registermediators
 • Meer dan 15 jaar expertise
 • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
 • Mediation binnen een week starten
 • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe verloopt een mediationtraject in Boxmeer?

Bij mediation gaan beide partijen, in aanwezigheid van een ervaren en onafhankelijke MfN-registermediator uit Boxmeer, met elkaar in gesprek. De mediator is ervaringsdeskundige op het gebied van bemiddeling. Hij of zij zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen worden gehoord en dat tot voor ieder aanvaardbare afspraken wordt gekomen. De mediator uit Boxmeer zorgt dat alle afspraken in een vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd die de betrokken partijen, na goedkeuring, ondertekenen. Gemiddeld zorgt mediation bij ons in 87% van de gevallen tot een succesvolle uitkomst binnen 2 á 3 bijeenkomsten. Mediation kan zowel bij ons als bij u op locatie plaatsvinden. Ook is online mediation mogelijk via video- of beeldbellen.

 • Certificeringen van onze mediators:

MfN-registermediator

Rechtbankmediator

MfN familiemediator

RvR geregistreerd

Over ons

Aangesloten mediators

Aangesloten mediators

Meer over ons

Veelgestelde vragen over mediation

Direct antwoord op uw vraag

Mediation is voor velen nog een onbekend begrip. Daarom hier een korte uitleg over wat mediation is. De term mediation staat voor bemiddeling onder begeleiding, bij mediator-zoeken.nl, is dat altijd een MfN-registermediator. Bij mediation staat centraal dat u samen aan een oplossing werkt die voor beide partijen acceptabel is. Mediation heeft vele voordelen ten opzichte van een rechtszaak. Zo komt u sneller tot een oplossing, heeft u zelf invloed op de uitkomst én is het voordeliger.
Een vraag die we vaak krijgen is ‘wat kost mediation?’ Allereerst is het goed om te weten dat mediation aanzienlijk goedkoper is dan een rechtszaak omdat er maar één mediator ingeschakeld hoeft te worden i.p.v. twee advocaten. Daarnaast worden de kosten verdeeld over beide partijen. Naast dit gegeven zijn er nog een aantal factoren van belang die invloed hebben op de kosten van mediation. Zo is er een toevoeging of subsidie mogelijk vanuit de Raad voor Rechtsbijstand (link) bij echtscheiding, uw rechtsbijstandsverzekering kan de kosten dekken en kosten van de berekening bij partneralimentatie zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst voor de alimentatie-ontvanger.
Staan beide partijen achter mediation? Dan zoekt u eerst contact met een mediator via Mediator-zoeken.nl. Dit kan gemakkelijk via ons contactformulier of telefonisch via 085 – 130 74 66. Dit eerste contact is uiteraard geheel vrijblijvend. Een van onze mediators neemt telefonisch contact met u op om de situatie en uw conflict te bespreken. Uiteraard gaat onze mediator ook contact opnemen met de andere betrokken partij.

Is er een klik met de mediator? Staan beide partijen, na deze telefonische kennismaking, nog steeds achter mediation? Dan kan er doorgaans binnen een week gestart worden met het mediationtraject om zo samen tot een duurzame oplossing te komen.
Mediation kan voor verschillende conflicten ingezet worden. Bij Mediator-zoeken.nl zijn mediators aangesloten met hun eigen specifieke expertise en specialisatie. Zo kunt u bij ons terecht voor: echtscheidingen, arbeidsmediation, familieconflicten, businessmediation en teammediation.
Ja. Het is uiteraard ook mogelijk om online mediation te starten via video- en beeldbellen. Liever toch persoonlijk afspreken? Dan volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM.
In sommige gevallen is het wenselijk een voorkeur te hebben voor een mediator. Ervaring met een bepaalde materie of de wens voor een vrouwelijke of mannelijke mediator komt regelmatig voor. Bij ons is dit geen enkel probleem.. De keuze, voor welke mediator u kiest in Boxmeer, wordt door alle betrokken partijen gedragen. Vraag naar de mogelijkheden.
Er is in Nederland één onafhankelijk kwaliteitsregister voor mediators. Dit is het MfN-register. MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland. Erkend door de Raad voor de rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. Het register van de MfN wordt beheerd door een aparte onafhankelijke kwaliteitsstichting: de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Het MfN-register heeft als ultiem doel de kwaliteit van mediations en mediators in Nederland te bevorderen en te waarborgen.
Nadat u en uw partner het besluit hebben genomen om te scheiden, dan is het zaak dat de scheiding goed wordt geregeld. Misschien is het op hoofdlijnen al wel duidelijk hoe u het samen wilt regelen of mogelijk is het dat niet en zijn er onderwerpen waar u het samen nog niet over eens bent. Schakel dan hulp in van onze ervaren erkende MfN mediator in Boxmeer. Onze mediators begeleiden u bij de volledige scheiding. U profiteert dan van de volgende voordelen:
 • Mediation regelt de scheiding in gezamenlijk overleg en hecht aan de belangen van beide partijen.
 • Mediation gaat uit van respect naar beide partijen en mogelijk behoud van een (gewijzigde) relatie voor de toekomst. Wanneer er kinderen bij de scheiding zijn betrokken blijf je immers via hen verbonden.
 • Bij mediation heeft u meer de ruimte om samen goede afspraken voor uw situatie te maken.
 • Mediation is goedkoper dan wanneer u allebei een advocaat inschakelt.
 • Bij mediation verloopt de scheiding doorgaans vlotter omdat de mediator u deskundig begeleidt om tot aanvaardbare oplossingen te komen.
Een echtscheiding is voor kinderen een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Er kan van alles gaan veranderen: een nieuw huis, misschien een nieuwe school of bijvoorbeeld een verandering in het dagelijkse ritme. Daarnaast verandert hun ‘thuisgevoel’, doordat ze geen één ‘thuis’ meer hebben met beide ouders. Sommige kinderen hebben veel moeite met een echtscheiding en hebben schuldgevoelens of ervaren boosheid. Om schade voor kinderen zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat de ouders zonder ruzie scheiden en dat er heldere afspraken worden gemaakt. Onze MfN mediator biedt u in Boxmeer de juiste hulp en bespreekt bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:
 • Ouderschapsplan;
 • Omgangsregeling;
 • Alimentatie;
 • Pensioen;
 • Inboedel;
 • Financiën;
 • Woning.
Er wordt een zo goed mogelijke situatie gecreëerd voor het hele gezin. Onze MfN mediator helpt u als de communicatie vastloopt, draagt duurzame oplossingen aan en zorgt ervoor dat gemaakte afspraken op de juiste wijze worden vastgelegd.
Ja. In sommige gevallen is subsidie op mediation mogelijk. U kunt in bepaalde situaties namelijk een beroep doen op een subsidie voor mediation bij de Raad voor Rechtsbijstand. Deze subsidie wordt ook wel ‘toevoeging’ genoemd. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van uw inkomen en vermogen. Onze mediator vraagt dit voor u aan, wanneer u hier recht op heeft.
Arbeidsmediation is het bemiddelen bij een arbeidsconflict door een mediator. Een arbeidsmediator via Mediator-zoeken.nl is altijd een ervaren MfN registermediator met kennis van het arbeidsrecht. Een conflict op de werkvloer kost veel negatieve energie en kan het contact tussen werkgever en werknemer op slot zetten regelmatig heeft dit dan een ziekmelding tot gevolg. De bedrijfsarts of arbodienst zal dan mediation voorstellen. Hebben collega's onderling ruzie, is de communicatie of het vertrouwen tussen de werkgever en een medewerker verstoord? Neem contact met ons op voor een arbeidsmediator in Boxmeer.

Voordelen van arbeidsmediation
 • Conflicten die binnen de organisatie spelen komen niet op straat te liggen.
 • Een zakelijk conflict dat toch persoonlijker blijkt, kan in de mediation ruimte krijgen.
 • Herstel van de samenwerking of respectvol afscheid van elkaar nemen.
 • Oplossingsgericht en praktisch werkend.
 • Draagvlak door samenwerking van alle betrokkenen.
Niet elkaar de rug toekeren en de strijd aangaan, maar elkaar in de ogen kijken en het gesprek aangaan. Dat is waar arbeidsmediation om draait. Om het mediationtraject in goede banen te leiden, dient het aan de volgende voorwaarden te voldoen:
 • Vrijwillige deelname van de betrokkenen;
 • De betrokkenen zetten zich actief in om het probleem op te lossen;
 • De oplossing wordt door beide partijen aanvaard;
 • Alle betrokkenen hebben inspraak in de oplossing;
 • Alle betrokkenen hebben een geheimhoudingsplicht;
 • De afspraken worden in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd;
 • De partijen ondertekenen de overeenkomst;
 • De overeenkomst is juridisch bindend.
Interesse in arbeidsmediation? Dan staan onze ervaren en deskundige arbeidsmediators in Boxmeer u graag bij in het oplossen van uw conflict.
Ja. Het mediationtraject kan zowel bij u op locatie als bij onze mediator plaatsvinden. Ook is online mediation via video- of beeldbellen mogelijk. Wenst u liever op ‘neutrale grond’ af te spreken, dan hebben we genoeg mogelijkheden bij u in de omgeving beschikbaar.
In een vaststellingsovereenkomst worden afspraken geformuleerd om een juridisch conflict op te lossen. Een veelvoorkomende overeenkomst bij arbeidsmediation. De afspraken die in een vaststellingsovereenkomst zorgen voor duidelijkheid en verplichtingen voor beide partijen.
085 – 130 74 66

Direct contact - Geheel vrijblijvend

Stel uw vraag aan ons

Andere vraag? Stel ze gerust!

Meer dan 15 jaar mediation expertise en kwaliteit

Aangesloten bij mediation brancheorganisaties zoals:

Mediators federatie Nederland

NMV mediation beroepsvereniging

de Rechtspraak

Raad voor Rechtsbijstand

Uw ervaren mediators in Boxmeer

Even kort voorstellen

Mediator Marcella Markwat-Giessen in Boxmeer

Mediator Marcella Markwat-Giessen

Marcella is een ontwapenende MfN mediator die doelgericht en toekomst gericht is. Bij haar kunt u terecht voor uiteenlopende familie, zakelijke en arbeidsmediations. Eerder is zij werkzaam geweest als HR-adviseur en jurist gewerkt. In de regio Boxmeer staat Marcella voor u klaar.

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend

Mediator Joep Peters in Boxmeer en omgeving

Mediator Joep Peters

Cliënten ervaren Joep als een prettige en toegankelijke mediator die rust brengt in de mediation, pragmatisch is ingesteld en oog heeft voor de mens achter het conflict. Joep komt uit het bedrijfsleven waarin hij als leidinggevende ruim 30 ervaring heeft opgedaan in complexe organisatie vraagstukken. Hij heeft als mediator ervaring in zakelijke, arbeid- en familiemediations en is werkzaam in de regio Boxmeer.

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend