• Gekwalificeerde mediators
 • In uw regio beschikbaar
 • Bespaar op uw kosten
Afspraak maken

Mediator Deventer | echtscheiding en conflicten

Wat begint als een klein probleem of meningsverschil kan uiteindelijk tot een familieconflict, zakelijk geschil of echtscheiding leiden. Zit u in een dergelijke situatie en wilt u graag samen tot een geschikte oplossing komen met acceptabele afspraken? Contact zoeken met een mediator in Deventer is dan de eerste stap in de goede richting. Bij ons zijn ervaren MfN-registermediators aangesloten. Het MfN is een erkend kwaliteitsregister voor mediators in Nederland.

Mediation is beter dan een juridische procedure

Het inschakelen van een mediator in Deventer wordt steeds meer gedaan. Niet verwonderlijk, want vaak kunnen conflicten, geschillen en echtscheidingen opgelost worden zonder dat er een dure juridische procedure aan te pas hoeft te komen. Hieronder de belangrijkste voordelen:

 • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure;
 • Oplossingsgericht, partijen kunnen eigen oplossingen voordragen;
 • Conflicten worden sneller opgelost dan een rechtszaak;
 • Informele benadering en minder stressvol;
 • Constructieve oplossing met goede beëindiging of behoud van de relatie.

Door ons netwerk van gekwalificeerde mediators in Deventer kunnen wij u direct van dienst zijn. Wanneer u ons contactformulier invult bellen wij u spoedig terug voor het maken van een afspraak. Vaak kunnen we al binnen een week starten met het mediationtraject.

Hoe verloopt een mediationtraject in Deventer?

Bij mediation gaan beide partijen, in aanwezigheid van een ervaren en onafhankelijke MfN-registermediator uit Deventer, met elkaar in gesprek. De mediator is ervaringsdeskundige op het gebied van bemiddeling. Hij of zij zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen tot aanvaardbare afspraken komen. De mediator uit Deventer zorgt dat alle afspraken keurig in een vaststellingsovereenkomst komen te staan die de betrokken partijen, na goedkeuring, ondertekenen. Gemiddeld zorgt mediation in 80% van de gevallen tot een succesvolle uitkomst binnen 3 á 4 bijeenkomsten. Mediation kan zowel bij ons al bij u op locatie plaatsvinden.

Echtscheiding goed laten verlopen door mediation

Mediation wordt vaak ingezet bij een echtscheiding. Wanneer uw huwelijk op een echtscheiding uitloopt, dan komt er veel op u af. Ondanks dat emoties voor conflicten kunnen zorgen kunnen beide partijen vaak in goed overleg uit elkaar en dan is een mediator erg geschikt. Bij mediation heeft u zelf de regie in handen en bepalen beide partijen de manier waarop ze uit elkaar gaan. De mediator uit Deventer helpt als de communicatie vastloopt, draagt oplossingen aan en zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken goed op papier komen.

Afspraak maken of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wanneer u heeft besloten om een mediator in te schakelen voor uw echtscheiding of conflict dan kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan voor al uw vragen klaar.

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde mediator in uw regio

Op werkdagen binnen 24 uur reactie op uw aanvraag
Contact opnemen
Mediator zoeken Deventer

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Gekwalificieerde mediators

De voordelen van Mediator-zoeken.nl

 • Alleen gekwalificeerde mediators
 • Altijd bij u in de regio beschikbaar
 • Bespaar tijd, geld en stress
 • Mediation op locatie van cliënten mogelijk
Vragen of afspraak maken? Neem contact op »

Steeds vaker mediation ingezet

We zien dat mediation steeds meer ingezet wordt bij conflicten en echtscheidingen. Dit komt mede omdat er vaak binnen een week gestart kan worden met mediation, succes vaak binnen 3 á 4 bijeenkomsten gerealiseerd wordt en de kosten lager zijn dan een juridische procedure.

Benieuwd naar de mogelijkheden van mediation voor uw situatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen.

Met mediation komen we samen tot een geschikte oplossing

Vragen of de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Plaats: Deventer
Straat: Hoornikgaarde
Provincie: Overijssel
Gemeente: Deventer
Netnummer: 0570
Wijken: Binnenstad - Zwolsewijk - Voorstad - Borgele en Platvoet - Keizerslanden - Rivierenwijk - Bergweide - Colmschate Noord - Colmschate Zuid - Diepenveen - Bathmen
Omliggende plaatsen: Bathmen - Colmschate - Diepenveen - Lettele - Okkenbroek - Schalkhaar

Enkele veelgestelde vragen over mediation

Heeft u een andere vraag? Wij staan graag voor u klaar.

Hoe vind ik de juiste mediator?

In sommige gevallen is het wenselijk een voorkeur te hebben voor een mediator. Ervaring met bepaalde materies of de wens voor een vrouwelijke of mannelijke mediators komen regelmatig voor. Bij ons is dit geen enkel probleem. Voorafgaand aan een mediationtraject zal een intakegesprek met de mediator(s) plaatsvinden. De keuze, voor welke mediator u kiest in Deventer, wordt door alle betrokken partijen gedragen. Vraag naar de mogelijkheden.

Hebben jullie Engelstalige mediators?

Ja, via Mediator-zoeken.nl kunt u zowel kiezen voor Engelstalige als Nederlandstalige mediators. Dit kan van pas komen bij internationale (zakelijke) conflicten of wanneer een van de partijen bij een echtscheiding een buitenlandse afkomst heeft en de Nederlandse taal nog niet beheerst. Heeft u een Engelstalige mediator nodig? Vermeld dit dan duidelijk in uw aanvraag via ons contactformulier. Zo kunnen we u sneller matchen met een geschikte mediator.

Wat betekent MfN-registermediator?

De afkorting MfN staat voor Mediator federatie Nederland. Een erkend kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Alle mediators die aangesloten zijn bij ons netwerk zijn hierbij aangesloten en mogen deze beschermde titel dragen. MfN-registermediators hebben succesvol de erkende mediationopleiding afgerond en middels permanente educatie houden ze hun kennis en vaardigheden op peil. Meer informatie leest u op de website van MfN.