• MfN gecertificeerd

 • Mediators in uw regio

 • Mediation binnen een week starten

 • Erkende MfN-registermediators

 • Mediation kan binnen een week starten

Mediator-zoeken.nlUtrecht › Driebergen-Rijsenburg

De beste mediators in
Driebergen-Rijsenburg direct beschikbaar

Voor ieder conflict de juiste mediator.

De beste mediators in Driebergen-Rijsenburg direct beschikbaar

Voor ieder conflict de juiste mediator.
085 – 130 74 66

Direct contact - Geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op uw vraag

Aangesloten mediators in Driebergen-Rijsenburg

 • Certificeringen:

MfN-registermediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd | MfN geaccrediteerd familiemediator

Mediator in Driebergen-Rijsenburg

Wat begint als een klein probleem of meningsverschil kan uiteindelijk tot een familieconflict, zakelijk geschil of echtscheiding leiden. Zit u in een dergelijke situatie en wilt u graag samen tot een geschikte oplossing komen met acceptabele afspraken? Contact zoeken met een mediator in Driebergen-Rijsenburg is dan de eerste stap in de goede richting. Bij ons zijn ervaren MfN-registermediators aangesloten. Het MfN is het erkende kwaliteitsregister voor mediators in Nederland.

Mediator inschakelen is beter dan een juridische procedure starten

Het inschakelen van een mediator in Driebergen-Rijsenburg wordt steeds meer gedaan. Niet verwonderlijk, want vaak kunnen conflicten, geschillen en echtscheidingen opgelost worden zonder dat er een dure juridische procedure aan te pas hoeft te komen. Hieronder de belangrijkste voordelen:

 • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure;
 • Oplossingsgericht, partijen kunnen eigen oplossingen voordragen;
 • Conflicten worden sneller opgelost dan een rechtszaak;
 • Informele benadering en minder stressvol;
 • Constructieve oplossing met goede beëindiging of behoud van de relatie.

Door ons netwerk van gekwalificeerde mediators in Driebergen-Rijsenburg kunnen wij u direct van dienst zijn. Neem gerust contact met ons op via 085 - 130 74 66 of vul ons contactformulier in. Vaak kunnen we al binnen een week starten met het mediationtraject.

Waarom Mediator-zoeken.nl?

 • Landelijk netwerk MfN-registermediators
 • Meer dan 15 jaar expertise
 • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
 • Mediation binnen een week starten
 • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe verloopt een mediationtraject in Driebergen-Rijsenburg?

Bij mediation gaan beide partijen, in aanwezigheid van een ervaren en onafhankelijke MfN-registermediator uit Driebergen-Rijsenburg, met elkaar in gesprek. De mediator is ervaringsdeskundige op het gebied van bemiddeling. Hij of zij zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen tot aanvaardbare afspraken komen. De mediator uit Driebergen-Rijsenburg zorgt dat alle afspraken keurig in een vaststellingsovereenkomst komen te staan die de betrokken partijen, na goedkeuring, ondertekenen. Gemiddeld zorgt mediation bij ons in 87% van de gevallen tot een succesvolle uitkomst binnen 2 á 3 bijeenkomsten. Mediation kan zowel bij ons al bij u op locatie plaatsvinden.

 • Certificeringen van onze mediators:

MfN-registermediator

Rechtbankmediator

MfN familiemediator

RvR geregistreerd

Over ons

Aangesloten mediators

Aangesloten mediators

Meer over ons

Veelgestelde vragen over mediation

Direct antwoord op uw vraag

Mediation is voor velen nog een onbekend begrip. Daarom hier een korte uitleg over wat mediation is. De term mediation staat voor bemiddeling onder begeleiding. Bij mediator-zoeken.nl bent u verzekerd van een ervaren MfN-registermediator. Bij mediation staat centraal dat u samen aan een oplossing werkt die voor beide partijen acceptabel is. Mediation heeft vele voordelen ten opzichte van een rechtszaak. Zo komt u sneller tot een oplossing, heeft u zelf invloed op de uitkomst én is het voordeliger.
Een vraag die wij vaak krijgen is ‘wat kost mediation?’. Allereerst is het goed om te weten dat mediation aanzienlijk goedkoper is dan een rechtszaak omdat er maar één mediator ingeschakeld hoeft te worden in plaats van twee advocaten. Daarnaast worden de kosten verdeeld over beide partijen. Naast dit gegeven zijn er nog een aantal factoren van belang die invloed hebben op de kosten van mediation. Zo is er een tegemoetkoming of subsidie mogelijk via de Raad voor Rechtsbijstand (lees hier meer) en kan uw rechtsbijstandsverzekering de kosten dekken. De alimentatie-ontvanger kan de kosten die zijn betaald / gemaakt om partneralimentatie te verkrijgen, behouden of te verhogen ook aftrekken. De partneralimentatie moet dan wel in een echtscheidingsconvenant vastliggen. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld de kosten van de mediator en de proceskosten.
Ja. In sommige gevallen is subsidie op mediation mogelijk. U kunt in bij een echtscheiding afhankelijk van inkomsten/vermogen een beroep doen op een subsidie voor mediation bij de Raad voor Rechtsbijstand. Deze subsidie word ook wel ‘toevoeging’ genoemd. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van uw inkomen en vermogen. Onze mediator vraagt dit voor u aan. De Raad voor Rechtsbijstand bepaalt wanneer u hier recht op heeft.
Staan beide partijen achter mediation? Dan zoekt u eerst contact met een mediator via Mediator-zoeken.nl. Dit kan gemakkelijk via ons contactformulier of telefonisch via 085 – 130 74 66. Dit eerste contact is uiteraard geheel vrijblijvend. Een van onze mediators neemt telefonisch contact met u op om de situatie en uw conflict te bespreken.

Is er een klik met de mediator? Uiteraard is het belangrijk dat er een klik is met de mediator. Een eerste kennismaking kan samen of alleen. Dit kan zowel bij u op locatie, bij ons of via video- en beeldbellen. Staan beide partijen, na deze kennismaking, nog steeds achter mediation? Dan kan er doorgaans binnen een week gestart worden met het mediationtraject om zo samen tot een duurzame oplossing te komen.
Mediation kan voor verschillende conflicten ingezet worden. Bij Mediator-zoeken.nl hebben we mediators aangesloten met hun eigen expertise en specialisatie. Zo kunt u bij ons terecht voor: echtscheidingen, arbeidsmediation, familieconflicten, businessmediation en teammediation.
In sommige gevallen is het wenselijk een voorkeur te hebben voor een mediator. Ervaring met bepaalde materies of de wens voor een vrouwelijke of mannelijke mediators komen regelmatig voor. Bij ons is dit geen enkel probleem. Vraag naar de mogelijkheden en we brengen u in contact met de juiste mediator in Driebergen-Rijsenburg.
Na het besluit om te scheiden komt er heel wat op je af en is het belangrijk om goede afspraken te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om:
 • Een ouderschapsplan;
 • Alimentatie (kinderalimentatie en partneralimentatie);
 • De woning;
 • De verdeling van spullen en de inboedel;
 • Verdeling van vermogen, het pensioen;
 • Afspraken over eventuele schulden.
Als jullie getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, dan dienen jullie rekening te houden met de afspraken die hierin zijn gemaakt. Schakelen de hulp in van een professional. Vooral als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om in goede harmonie uit elkaar te gaan. Een mediator houdt rekening met alle belangen en helpt bij het vinden van de juiste oplossingen. De afspraken over de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan en een omgangsregeling en de overige afspraken in het echtscheidingsconvenant. Na ondertekening van deze stukken dient de mediator via een advocaat de scheiding in bij de rechtbank in of om Driebergen-Rijsenburg. Na de uitspraak van de rechter dient u de echtscheidingsbeschikking te laten inschrijven bij de registers van de burgerlijke stand, ook dit wordt voor u geregeld. Hierna is de scheiding definitief.

Ja. Gezien de situatie rondom COVID-19, en omdat online veel voordelen biedt, is het uiteraard ook mogelijk om online mediation te starten via video- en beeldbellen. Liever toch persoonlijk afspreken? Dan volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Arbeidsmediation is het bemiddelen bij een arbeidsconflict door een mediator. Een arbeidsmediator in Driebergen-Rijsenburg via Mediator-zoeken.nl is altijd een ervaren MfN registermediator met kennis van het arbeidsrecht. Een conflict op de werkvloer is vervelend en kost veel negatieve energie voor de betrokkenen, zeker als daardoor een werknemer zich ziekmeldt. Veelal stelt een bedrijfsarts dan mediation voor. Hebben collega's onderling ruzie, is de communicatie of het vertrouwen tussen de werkgever en een medewerker verstoord? Arbeidsmediation biedt een goede uitkomst.

Voordelen van arbeidsmediation
 • Conflicten die binnen uw organisatie spelen komen niet op straat te liggen.
 • Een zakelijk conflict dat toch persoonlijker blijkt, kan in de mediation ruimte krijgen.
 • Herstel van de samenwerking of respectvol afscheid van elkaar nemen.
 • Oplossingsgericht en praktisch werkend.
 • Draagvlak door samenwerking van alle betrokkenen.
Een groot voordeel van arbeidsmediation is dat het in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure meer zekerheid biedt. Een gerechtelijke procedure kan namelijk leiden tot een strijd tussen advocaten en waarbij uiteindelijk de rechter het eindoordeel uitspreekt waar iedereen zich aan moet houden. Mediation biedt de mogelijkheid om zelf samen tot een besluit te komen. Dit betekent een win-winsituatie; beide partijen zijn content, in plaats van dat er een winnaar en verliezer is. Als er bij beide partijen de bereidheid bestaat om samen het conflict op te lossen leidt dit altijd tot een positiever verloop en de zekerheid van een gunstige uitkomst voor alle betrokkenen. Kampt u met een conflict binnen de werksfeer, dan is het zeker de overweging waard om een arbeidsmediator in Driebergen-Rijsenburg in te schakelen.
Ja. Het mediationtraject kan zowel bij u op locatie als bij onze mediator plaatsvinden. Wenst u liever op ‘neutrale grond’ af te spreken, dan hebben we genoeg mogelijkheden bij u in de omgeving beschikbaar.
In een vaststellingsovereenkomst worden afspraken geformuleerd om een juridisch conflict op te lossen. Een veelvoorkomende overeenkomst bij een arbeidsmediation. De afspraken die in een vaststellingsovereenkomst zorgen voor duidelijkheid en verplichtingen voor beide partijen.
Ja, via Mediator-zoeken.nl kunt u zowel kiezen voor Engelstalige als Nederlandstalige mediators. Dit kan van pas komen bij internationale (zakelijke) conflicten of wanneer een van de partijen bij een echtscheiding een buitenlandse afkomst heeft en de Nederlandse taal nog niet beheerst. Heeft u een Engelstalige mediator nodig? Vermeld dit dan duidelijk in uw aanvraag via ons contactformulier. Zo kunnen we u sneller matchen met een geschikte mediator.
Er is in Nederland één onafhankelijk kwaliteitsregister voor mediators. Dit is het MfN-register. MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland. Erkend door de Raad voor de rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. Het register van de MfN wordt beheerd door een aparte onafhankelijke kwaliteitsstichting: de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Het MfN-register heeft als ultiem doel de kwaliteit van mediations en mediators in Nederland te bevorderen en te waarborgen. Al onze medatiors zijn ingeschreven bij het MfN-register.
085 – 130 74 66

Direct contact - Geheel vrijblijvend

Stel uw vraag aan ons

Andere vraag? Stel ze gerust!

Meer dan 15 jaar mediation expertise en kwaliteit

Aangesloten bij mediation brancheorganisaties zoals:

Mediators federatie Nederland

NMV mediation beroepsvereniging

de Rechtspraak

Raad voor Rechtsbijstand

Uw ervaren mediators in Driebergen-Rijsenburg

Even kort voorstellen

Mediator Annemarieke Schulte in Driebergen-Rijsenburg

Mediator Annemarieke Schulte

Annemarieke is sinds 2004 actief als MfN mediator bij arbeids-, zakelijke en familieconflicten. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat zij doeltreffend te werk gaat en echt tot de kern van het conflict komt. Zij weet verbinding te maken met de betrokkenen bij de mediation. Zij is tevens werkzaam als arbeidsjurist en coach in Driebergen-Rijsenburg en omgeving.

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend

Mediator Petra Delhez

Mediator Petra Delhez

Petra is sinds 2006 MfN mediator in Driebergen-Rijsenburg en wordt door cliënten gewaardeerd om haar duidelijkheid en betrokkenheid. Zij weet op een natuurlijke wijze betrokkenen met elkaar in contact te brengen en het vertrouwen terug te brengen. Haar ruime werkervaring helpt haar de verschillende invalshoeken en belangen te onderkennen.

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend