• Gekwalificeerde mediators
  • In uw regio beschikbaar
  • Bespaar op uw kosten
Afspraak maken

Mediator Hengelo | mediation bij scheiding en conflicten

Wanneer u in de situatie zit van een conflict of echtscheiding dan wilt u dit snel en goed opgelost hebben. Onder begeleiding van een gekwalificeerde mediator in Hengelo komt u tot goede oplossingen en acceptabele afspraken voor alle betrokken partijen. Vaak kan er binnen een week gestart worden met een mediationtraject en u heeft zelf de keuze om een passende mediator te selecteren binnen ons netwerk. Al onze mediators zijn erkende MfN-registermediators.

Wanneer en waarom kiezen voor mediation?

Steeds meer mensen in Hengelo kiezen voor mediation. Dit komt mede omdat de kosten laag zijn, er snel gewerkt wordt naar oplossingen en de partijen zelf de controle behouden. Wel zijn er enkele belangrijke uitgangspunten voor mediation. Dit zijn vertrouwelijkheid, geheimhoudingsplicht van de mediation gesprekken en er dient vrijwillig deelgenomen te worden. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van mediation geformuleerd:

  • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure;
  • Oplossingsgericht, partijen kunnen eigen oplossingen voordragen;
  • Conflicten worden sneller opgelost dan een rechtszaak;
  • Informele benadering en minder stressvol;
  • Constructieve oplossing met goede beëindiging of behoud van de relatie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden en kosten te bespreken? Neem gerust vrijblijvend contact met een van onze mediators in Hengelo op. Wij streven ernaar om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Hoe verloopt een mediationtraject in Hengelo?

Bij mediation gaan beide partijen, in aanwezigheid van een ervaren en onafhankelijke MfN-registermediator uit Hengelo, met elkaar in gesprek. De mediator is ervaringsdeskundige op het gebied van bemiddeling. Hij of zij zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen tot aanvaardbare afspraken komen. De mediator uit Hengelo zorgt dat alle afspraken keurig in een vaststellingsovereenkomst komen te staan die de betrokken partijen, na goedkeuring, ondertekenen.

Wist u dat mediation in 80% van de gevallen tot een succesvolle uitkomst binnen 3 á 4 bijeenkomsten? Mediation kan zowel bij ons al bij u op locatie plaatsvinden.

Echtscheiding goed laten verlopen door mediation

Mediation wordt vaak ingezet bij een echtscheiding. Wanneer uw huwelijk op een echtscheiding uitloopt, dan komt er veel op u af. Ondanks dat emoties voor conflicten kunnen zorgen kunnen beide partijen vaak in goed overleg uit elkaar en dan is een mediator erg geschikt. Met name als er kinderen bij betrokken zijn is het belangrijk om goede en heldere afspraken te maken van groot belang. Bij mediation heeft u zelf de regie in handen en bepalen beide partijen de manier waarop ze uit elkaar gaan. De mediator uit Hengelo helpt als de communicatie vastloopt, draagt oplossingen aan en zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken goed op papier komen.

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde mediator in uw regio

Op werkdagen binnen 24 uur reactie op uw aanvraag
Contact opnemen
Mediator zoeken Hengelo

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Gekwalificieerde mediators

De voordelen van Mediator-zoeken.nl

  • Alleen gekwalificeerde mediators
  • Altijd bij u in de regio beschikbaar
  • Bespaar tijd, geld en stress
  • Mediation op locatie van cliënten mogelijk
Vragen of afspraak maken? Neem contact op »

Steeds vaker mediation ingezet

We zien dat mediation steeds meer ingezet wordt bij conflicten en echtscheidingen. Dit komt mede omdat er vaak binnen een week gestart kan worden met mediation, succes vaak binnen 3 á 4 bijeenkomsten gerealiseerd wordt en de kosten lager zijn dan een juridische procedure.

Benieuwd naar de mogelijkheden van mediation voor uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met onze mediator in Hengelo.

Met mediation komen we samen tot een geschikte oplossing

Vragen of de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Plaats: Hengelo
Straat: Hortensiastraat
Provincie: Overijssel
Gemeente: Hengelo
Netnummer: 074
Wijken: Binnenstad - Hengelose Es - Noord - Hasseler Es - Groot Driene - Berflo Es - Wilderinkshoek - Woolde - Slangenbeek - Buitengebied
Omliggende plaatsen: Beckum - Boekelo - Deurningen

Enkele veelgestelde vragen over mediation

Heeft u een andere vraag? Wij staan graag voor u klaar.

Hoe vind ik de juiste mediator?

In sommige gevallen is het wenselijk een voorkeur te hebben voor een mediator. Ervaring met bepaalde materies of de wens voor een vrouwelijke of mannelijke mediators komen regelmatig voor. Bij ons is dit geen enkel probleem. Voorafgaand aan een mediationtraject zal een intakegesprek met de mediator(s) plaatsvinden. De keuze, voor welke mediator u kiest in Hengelo, wordt door alle betrokken partijen gedragen. Vraag naar de mogelijkheden.

Hebben jullie Engelstalige mediators?

Ja, via Mediator-zoeken.nl kunt u zowel kiezen voor Engelstalige als Nederlandstalige mediators. Dit kan van pas komen bij internationale (zakelijke) conflicten of wanneer een van de partijen bij een echtscheiding een buitenlandse afkomst heeft en de Nederlandse taal nog niet beheerst. Heeft u een Engelstalige mediator nodig? Vermeld dit dan duidelijk in uw aanvraag via ons contactformulier. Zo kunnen we u sneller matchen met een geschikte mediator.

Wat betekent MfN-registermediator?

De afkorting MfN staat voor Mediator federatie Nederland. Een erkend kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Alle mediators die aangesloten zijn bij ons netwerk zijn hierbij aangesloten en mogen deze beschermde titel dragen. MfN-registermediators hebben succesvol de erkende mediationopleiding afgerond en middels permanente educatie houden ze hun kennis en vaardigheden op peil. Meer informatie leest u op de website van MfN.