Mediation inzetten bij opstellen ouderschapsplan

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Opstellen ouderschapsplan

In welke situaties kan mediation uitkomst bieden? Een van de situaties waarin men baat kan hebben bij mediation is bij het opstellen van een ouderschapsplan bij een echtscheiding. Het ouderschapsplan is een schriftelijke overeenkomst tussen ouders van minderjarige kinderen die gaan scheiden en waarin ze vastleggen hoe de zorg voor hun kinderen wordt geregeld. Bij scheidingen kan dit nog weleens tot conflicten leiden, daarom is het zeer aan te raden om hierbij een mediator in te schakelen.

Wat staat er in een ouderschapsplan?

Het opstellen van een ouderschapsplan bij een scheiding van ouders met minderjarige kinderen is verplicht. Dit geldt niet alleen voor ouders die getrouwd zijn, maar ook voor ouders die niet gehuwd zijn en uit elkaar gaan. De afspraken die in dit plan worden vastgesteld hebben betrekking op de omgangsregeling, wat de hoofdverblijfplaats is van de kinderen, financiën, afspraken over school, vakanties, sport, uit logeren etc. Ook wordt er in het ouderschapsplan opgenomen op welke manier de ouders met elkaar in contact treden.

Hulp van een mediator

Onderwerpen die te maken hebben met de verdeling van de zorg en de opvoeding van de kinderen kunnen bij een scheiding vaak erg gevoelig liggen. Ouders doen er daarom verstandig aan om het opstellen van het ouderschapsplan uit te voeren met behulp van een mediator. Deze professional zal heel gericht naar de persoonlijke situatie kijken en helpen om een ouderschapsplan op maat op te stellen. Tijdens de mediationgesprekken kan ook gesproken worden over of en hoe de ouders de kinderen willen betrekken bij het ouderschapsplan.

Voordelen mediation bij ouderschapsplan

Met de inzet van een mediator zal men sneller en effectiever tot een overeenkomst komen waar beide ouders zich in kunnen vinden. Meestal zijn er maar een klein aantal mediationsessies nodig om alles naar wens van beide partijen af te ronden. Hierdoor blijven de kosten laag.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

T: 085 – 130 74 66
E: info@mediatorscollectief.nl

In heel Nederland, direct beschikbaar.

Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons