• Gekwalificeerde mediators
 • Afspraak binnen één week
 • Vrijblijvend advies
Afspraak maken

Scheiden in Barendrecht | Hulp bij echtscheiding

U en uw partner hebben besloten om te gaan scheiden? Wat de reden daarvoor ook is; de meeste mensen ervaren een echtscheiding als een moeilijke periode. Een mediator biedt u hulp bij het gehele scheidingsproces. U wordt begeleid bij de juridische aspecten, maar ook bij de emotionele kant krijgt u begeleiding. Is er bijvoorbeeld onenigheid over de kinderen? Of komen jullie niet uit de verdeling van het vermogen of de woning? Met de juiste hulp van een van onze mediators wordt er, rekening houdend met het belang van beide partijen, een duurzame oplossing gezocht.

In Barendrecht en omgeving komt u via ons landelijk netwerk snel en gemakkelijk in contact met een erkende MfN-registermediator.

Scheiden, hoe gaat dat in zijn werk?

Na het besluit om te scheiden is het belangrijk dat jullie onderling afspraken maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

 • Een ouderschapsplan
 • Alimentatie (kinderalimentatie en partneralimentatie)
 • De woning
 • De verdeling van spullen en de inboedel
 • Verdeling van vermogen, het pensioen
 • Afspraken over eventuele schulden

Als jullie getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, dan dienen jullie rekening te houden met de afspraken die hierin zijn gemaakt. Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u het beste de hulp inschakelen van een professional. Helemaal als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om in goede harmonie uit elkaar te gaan. Een scheidingsmediator houdt rekening met alle belangen en zoekt samen naar een oplossing. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsplan en vervolgens dient de mediator via een advocaat de scheiding in bij de dichtstbijzijnde rechtbank in of om Barendrecht. Na de uitspraak van de rechter dient u de echtscheidingsbeschikking te laten inschrijven bij de registers van de burgerlijke stand, ook dit doet een scheidingsmediator voor u. Hierna is de scheiding definitief.

Korter juridisch traject met de juiste hulp bij scheiding

De juridische procedure bij scheiden is met de hulp van een scheidingsmediator korter dan wanneer u beide een advocaat inschakelt. Met één mediator verloopt de communicatie soepeler, waardoor afspraken sneller gemaakt kunnen worden. Om te scheiden moet u verschillende stappen doorlopen. Onze mediators helpen jullie in Barendrecht van begin tot eind.

Contact voor een mediationtraject in Barendrecht

In Barendrecht en omgeving staan onze mediators voor jullie klaar. In ons netwerk werken alleen scheidingsmediators die zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland. Dit kwaliteitsregister wordt beheerd door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) en een mediator moet aan strenge eisen voldoen om zich te mogen aansluiten.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier voor meer informatie over hulp bij scheiden in Barendrecht. Willen julie zo snel mogelijk scheiden? In de meeste gevallen kan er al binnen een week gestart worden met het mediationtraject.

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde mediator in uw regio

Op werkdagen binnen 24 uur reactie op uw aanvraag
Contact opnemen
Hulp bij echtscheiding in Barendrecht

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Gekwalificieerde mediators

De voordelen van Mediator-zoeken.nl

 • Alleen gekwalificeerde mediators
 • Altijd bij u in de regio beschikbaar
 • Uw scheiding snel en goed geregeld
 • Mediation op locatie van cliënten mogelijk
Vragen of afspraak maken? Neem contact op »

Plaats: Barendrecht
Straat: Jaagpad
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Barendrecht
Netnummer: 0180
Wijken: Centrum - Noord - Binneland - Oranjewijk - Buitenoord - Ter Leede - Paddewei - Molenvliet - Nieuweland - Dorpzicht - Bijdorp - Smitshoek - Voordijk - Meerwede - Waterkant - Havenkwartier - Gaatkensoog - Riederhoek - Vrijhoekakker - Vrijenburg - Buitengebied Noord - Buitengebied Zuid - Bedrijventerreinen
Omliggende plaatsen: Smitshoek - Barendrechtse Veer - Koedood

Wij bieden direct hulp bij echtscheiding in Barendrecht

Vragen of de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.