• Gekwalificeerde mediators
 • Afspraak binnen één week
 • Vrijblijvend advies
Afspraak maken

Scheiden in Leidschendam | Hulp bij echtscheiding

Als u en uw partner gaan scheiden, dan komt er veel op jullie af. Er zit een grote emotionele kant aan een scheiding, maar er komen ook juridische zaken bij kijken. Een mediator biedt hulp bij het gehele scheidingsproces en begeleidt u en uw partner bij alle stappen. In Leidschendam en omgeving staan onze MfN-registermediators graag voor u klaar.

Welke hulp kunt u verwachten bij scheiding?

Als u de hulp inschakelt van een mediator in Leidschendam, dan kunt u er zeker van zijn dat er duurzame afspraken worden gemaakt tussen u en uw partner. Een scheidingsmediator kijkt niet alleen naar de juridische procedure, maar heeft ook oog voor de emotionele kant en de verhoudingen onderling. Daarnaast wordt de gehele procedure om te scheiden op de juiste wijze doorlopen. U bespreekt tijdens een mediationtraject onder andere de volgende onderwerpen:

 • Omgangsregeling met de kinderen
 • Alimentatie
 • Ouderschapsplan
 • Verdeling van eventuele schulden
 • Verdeling van vermogen en bezittingen
 • De woning

Alle afspraken worden door de mediator vastgelegd. Vervolgens wordt de scheiding bij de rechtbank ingediend en doet de rechter uitspraak.

Scheiden en kinderen

Als ouders gaan scheiden, dan is dit voor het kind of de kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Het kan zijn dat de kinderen moeten verhuizen, ze verliezen hun ‘veilige’ omgeving met beide ouders en hun ritme wordt verstoord. Om schade bij uw kind(eren) zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om hulp in te schakelen. Met mediation zorgt u ervoor dat u zonder ruzie en in goede harmonie uit elkaar gaat. Als het gaat om een ouderschapsplan, omgangsregelingen of alimentatie wordt het belang van uw kind(eren) voorop gezet. Daarnaast wordt rekening gehouden met de behoefte van beide partners.

Wilt u snel scheiden? Met de hulp van een van onze mediators in Leidschendam start u een mediationtraject vaak al binnen een week.

Professionele hulp bij scheiden

De scheidingsmediators die zijn aangesloten bij ons netwerk zijn allemaal gecertificeerde MfN (Mediators federatie Nederland) registermediators. Dit betekent dat de kwaliteit is gegarandeerd, alleen gekwalificeerde mediators die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen mogen zich namelijk hierbij aansluiten. Een MfN-mediator is altijd onpartijdig en onafhankelijk, heeft een erkende mediationopleiding afgerond en houdt zijn of haar kennis en vaardigheden op peil door permanente educatie.

Contact met een mediator in Leidschendam

Kom snel in contact met een mediator in Leidschendam voor de juiste hulp bij scheiden. Vul het contactformulier in en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde mediator in uw regio

Op werkdagen binnen 24 uur reactie op uw aanvraag
Contact opnemen
Hulp bij echtscheiding in Leidschendam

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Gekwalificieerde mediators

De voordelen van Mediator-zoeken.nl

 • Alleen gekwalificeerde mediators
 • Altijd bij u in de regio beschikbaar
 • Uw scheiding snel en goed geregeld
 • Mediation op locatie van cliënten mogelijk
Vragen of afspraak maken? Neem contact op »

Plaats: Leidschendam
Straat: Kornoeljehof
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Leidschendam Voorburg
Netnummer: 070
Wijken: Damcentrum - Klein Plaspoelpolder - Leidschendam-Zuid - Zeeheldenwijk
Omliggende plaatsen: Stompwijk

Wij bieden direct hulp bij echtscheiding in Leidschendam

Vragen of de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.