Business mediation bij zakelijke conflicten

Conflicten binnen en tussen bedrijven zijn niet zeldzaam. We kennen allemaal de uitdrukking: zoveel mensen, zoveel wensen. Dit kan er helaas toe leiden dat mensen het niet met elkaar eens kunnen worden over bepaalde zaken met als gevolg een conflict. Sommige conflicten zijn niet zomaar één-twee-drie op te lossen, daar is meer voor nodig. Naar een advocaat stappen? Er is een minder ingrijpende oplossing; het inschakelen van een business mediator.

Wanneer een business mediator inschakelen?

Een business mediator kunt u inschakelen voor bemiddeling bij alle soorten conflicten binnen een bedrijf of tussen bedrijven. Denk aan conflicten tussen werkgevers en werknemers, conflicten tussen een bedrijf en een leverancier, problemen rondom bedrijfsovername of -fusie, concurrentiegeschillen etc. Er zijn veel goede redenen te noemen waarom een bedrijf kiest voor een mediator voor het oplossen van een conflict middels conflictbemiddeling, bijvoorbeeld het in eigen hand willen houden van de oplossing, het op een aangename wijze proberen te herstellen van de goede relatie met de tegenpartij en de wil om er samen zo snel mogelijk uit te komen.

De rol van uw business mediator

Een business mediator treedt op als een objectieve en professionele bemiddelaar bij conflicten. De business mediators die hier voor u klaarstaan bieden alle partijen een luisterend oor, deskundig advies en beschikken over een groot probleemoplossend vermogen. Ze zorgen er onder meer voor dat communicatieproblemen uit de weg worden geholpen, dat machtsverschillen hanteerbaar worden gemaakt en dat er wederzijds begrip wordt bewerkstelligd. Van hieruit kan men samen door middel van een goed gesprek op zoek gaan naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.

Voordelen business mediator

Het inschakelen van een business mediator bij arbeidsconflicten of zakelijke conflicten biedt op veel niveaus voordeel. Het is op de eerste plaats een zeer toegankelijke en informele manier om een conflict op te lossen. Zeker niet onbelangrijk is de positieve insteek van waaruit wordt gewerkt. Business mediation is gericht op het herstellen van de zakelijke relatie met het oog op de toekomst. Daarbij is het veel goedkoper, minder stressvol en minder tijdrovend om een business mediator bij de hand te nemen, dan om een advocaat in te schakelen en allerlei ingewikkelde gerechtelijke procedures te beginnen.

Gratis offerte business mediator

Wilt u meer weten over wat een business mediator in uw specifieke situatie kan betekenen en hoeveel het kost, neem dan hier contact met ons op. We laten u kennismaken met een professionele en ervaren business mediator bij u in de regio. U kunt meteen een gratis offerte en een gratis adviesgesprek aanvragen.

Business mediation zakelijke conflicten
Afspraak maken

Ook voor al uw vragen staan wij klaar.

Onze mediators (lees hier meer over ons)

Aangesloten mediators