Arbeidsmediation: de kracht van samenwerken

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Arbeidsmediation: conflicten op het werk

Niemand staat te springen om een conflict op het werk. Het kost veel energie, bederft de sfeer en ook de kosten kunnen flink oplopen. Iedereen is er toch bij gebaat als een conflict zo snel mogelijk wordt verholpen? Vanuit deze gedachte is mediation ontstaan. Door met mediation een conflict op te lossen voorkomt u dat mensen als kemphanen tegenover elkaar komen te staan.

Conflicten horen er nu eenmaal bij

Een wereld zonder conflicten? Dat is ondenkbaar. Conflicten zijn zo oud als de mensheid. De uitdrukking ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ is niet voor niets in het leven geroepen. Vaak botsen uw wensen met die van een ander en ‘boem’ daar is een conflict geboren. Ook op de werkvloer komen regelmatig conflicten voor. Voor veel HR-managers is het dagelijkse kost om hier mee om te gaan. Veel conflicten lopen vast, omdat de betrokken partijen niet openstaan voor de ander. Daarmee wordt ook de sleutel naar een oplossing weggegooid. Wat nu?

Van kwaad tot erger?

Van kwaad tot erger? Daar is niemand bij gebaat. Wanneer twee mensen echter niet meer ‘on speaking terms’ zijn kan het erg lastig worden om tot een oplossing te komen. Dan maar naar de rechter? Het probleem met de juridische molen is dat dit vaak lange processen en hoge kosten met zich meebrengt. Zeker wanneer twee mensen met een conflict elkaar dagelijks op de werkvloer tegenkomen, is een snelle oplossing gewenst. Men moet zo gauw mogelijk weer gewoon samen door één deur kunnen! Een mediator kan hier als neutrale gespreksbegeleider en katalyserende kracht een belangrijke rol in spelen.

Samenwerken in plaats van tegenwerken

Een van de sterke punten van mediation is dat er geen verliezers zijn. Wanneer een zaak voor de rechter wordt ‘uitgevochten’ krijgt meestal een van de partijen gelijk en de ander ongelijk. De verliezende partij zal daarom altijd met een negatief gevoel achterblijven. Bij mediation komen beide partijen als winnaar uit de bus, waardoor er bij niemand wrok of boosheid blijft woekeren. Bij mediation zoeken de partijen samen naar een oplossing onder objectieve begeleiding van een professionele mediator. Conflicten oplossen via mediation is samenwerken en dus niet elkaar tegenwerken!

Gezond werkklimaat

Een bedrijf met een prettige sfeer en een open contact tussen managers en werknemers zet betere resultaten neer. Vaak gooien een hoge werkdruk en stress echter roet in het eten. Ook meningsverschillen kunnen problemen geven. Dat is jammer, want het zijn juist meningsverschillen die mensen scherp van geest houden en mogelijkheden bieden om samen te groeien. Doet er zich een situatie voor op uw werk dat op een geschil uit dreigt te lopen, trek dan tijdig aan de bel en stel mediation voor!

Gratis offertes mediators

U kunt hier gratis offertes aanvragen van meerdere mediators in uw regio. Vergelijk op prijs en kwaliteit en kies de mediator die het beste aan uw wensen voldoet. Uw offerte-aanvraag verplicht u tot niets.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie