Arbeidsrelatie beëindigen? Mediation helpt!

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Arbeidsrelatie beëindigen met vaststellingsovereenkomst

Een mediator kan hulp bieden bij problemen in een arbeidsrelatie om beide partijen dichter bij elkaar te brengen. Soms is de arbeidsrelatie al zo zeer verstoord dat het beëindigen van de arbeidsrelatie de enige oplossing is. In een dergelijk geval kunnen werknemer en werkgever kiezen voor een ontslag met wederzijds goedvinden. Ook binnen dit traject kan een mediator uitkomst bieden. Deze professional kan je helpen met het opstellen van de wederzijdse afspraken in een vaststellingsovereenkomst.

Voordelen ontslag met wederzijds goedvinden

Wanneer een arbeidsrelatie geen toekomst meer heeft, is voor beide partijen een ontslag met wederzijds goedvinden zeer gunstig. Als werknemer voorkom je hiermee een dure en vaak emotioneel zware ontslagprocedure. Het biedt werkgever en werknemer de mogelijkheid om op een zakelijke manier een einde te maken aan de arbeidsrelatie. Daarnaast heb je als werknemer meestal recht op een redelijke ontslagvergoeding en meestal kun je gewoon aanspraak maken op WW. Ook de werkgever kan met deze regeling veel kosten besparen en hij loopt niet het risico dat hij een onverwachte hoge ontslagvergoeding hoeft te betalen. Verder voorkomt het ook eventuele onrust binnen de organisatie.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst leggen de werknemer en de werkgever zelf alle wederzijdse afspraken vast. Samen bepaal je wat er in de overeenkomst komt te staan. Er kunnen bijvoorbeeld afspraken over een ontslagvergoeding, eindafrekening en concurrentiebeding in vastgelegd worden. Een vaststellingsovereenkomst mag volgens de wet afwijken van het Dwingend recht, mits de afspraken niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden. Een mediator kan je helpen bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst. Ook bij ander soort conflicten worden bij het oplossen van het conflict door middel van mediation de afspraken in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd.

Is een vaststellingsovereenkomst bindend?

Wanneer de betrokken partijen het eens zijn met de afspraken in de vaststellingsovereenkomst en beide de overeenkomst hebben getekend, dan zijn deze afspraken bindend. Het is daarom erg belangrijk dat het opstellen van een vaststellingsovereenkomst onder leiding van een mediator gebeurt. Je wilt als werknemer niet het risico lopen dat je bijvoorbeeld WW misloopt! Op zoek naar een mediator die kan helpen bij het beëindigen van je arbeidsrelatie met wederzijds goedvinden door middel van het afsluiten van een vaststellingsovereenkomst? Neem dan hier contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een van onze mediators.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie