Leren van conflicten en maak ze bespreekbaar

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Conflicten en mediation zijn leerzaam

U hebt vast weleens horen zeggen, dat conflicten leerzaam zijn. Toch is het niet vanzelfsprekend dat mensen van conflicten leren. Het heeft er ook mee te maken hoe men omgaat met conflicten. Om lering te trekken uit een conflict of om een conflict als aanleiding te zien voor groei en ontwikkeling is het op de eerste plaats belangrijk om het conflict bespreekbaar te maken. Een mediator kan hierin een belangrijke rol spelen.

Conflicten bespreekbaar maken

Het is niet altijd gemakkelijk om op een constructieve wijze het gesprek aan te gaan met iemand waarmee u een conflict hebt. Boosheid, frustratie, teleurstelling en verdriet zijn voorbeelden van emoties die een goed gesprek kunnen belemmeren. Ze maken het lastig om het probleem op een inhoudelijke manier te benaderen. Het is daarom een goed idee om een mediator in te schakelen. Deze professional herkent perfect de emoties die er spelen, maakt ze inzichtelijk en zorgt dat ze een goed gesprek niet meer in de weg staan.

Hoe leidt een conflict tot verandering?

De eerste stap wordt gezet door het probleem bespreekbaar te maken. Uit bijna elk eerste mediationgesprek blijkt dat conflicten leiden tot het denken in tegenstellingen. Iets is zwart of wit, goed of fout. Deze manier van naar de wereld kijken helpt niet bij het vinden van een goede oplossing. Er is een patstelling ontstaan die niet tot oplossingen leidt. Een mediator stimuleert de ruziënde partijen om op een andere manier naar het conflict te kijken en zich ervan bewust te worden dat iedereen anders is. Het inzicht dat nu boven komt drijven stimuleert de samenwerking en verdiept uw relatie.

Zie een conflict als kans

Wanneer is een conflict een conflict? Iets is pas een conflict als mensen er echt last van hebben. Een conflict vreet energie. Daarom is het belangrijk om een conflict snel op te lossen. Het feit dat iemand er last van heeft, is een signaal dat er iets moet gebeuren. Door een conflict te negeren, wordt het alleen maar groter en bestaat er het gevaar dat het beeld van de werkelijkheid steeds minder realistisch wordt. Door tijdig samen met een mediator naar een oplossing te zoeken, creëert u kansen tot ontwikkeling voor uzelf en de ander en uw relatie.

Conflicthantering wordt steeds gemakkelijker

Conflicten horen nu eenmaal bij het leven. Het is onmogelijk en onwenselijk om conflicten uit de weg te gaan. Wanneer u moeite hebt met het oplossen van een conflict kan mediation u hierbij helpen. Na deze bijzondere ervaring merkt u dat u in de toekomst een conflict eerder herkent. U zult de volgende keer daarom eerder aan de bel trekken en mogelijk ook gemakkelijker communiceren met de andere partij.

Waar vind ik een mediator?

Laat een conflict niet escaleren, maar onderneem actie! Hier bent u op de juiste plek voor het vinden van een mediator. Vraag hier kosteloos en vrijblijvend een offerte aan van een mediator in uw regio.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie