Tips bij een echtscheiding en een eigen bedrijf

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Echtscheiding en een eigen bedrijf

Echtscheiding en een eigen bedrijf? Wat hebben die twee met elkaar te maken? Mogelijk meer dan u denkt! Bent u ondernemer en hebt u besloten om te gaan scheiden, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben op vele fronten. Uw echtscheiding heeft namelijk ook vele consequenties voor uw bedrijf. Het is belangrijk dat u zich ook hier bewust van bent, dat u zich verdiept in de gevolgen en dat u samen met uw (ex-)partner naar een redelijke oplossing zoekt. Schakel nog voordat de problemen rondom uw echtscheiding en uw bedrijf zich voordoen een mediator in, om alles bij voorbaat al goed te regelen.

Gevolgen echtscheiding voor uw bedrijf

Dat er een einde is gekomen aan uw huwelijk is al vervelend genoeg, maar als u niet alles goed regelt kan dit ook tot het einde van uw bedrijf leiden. Met de hulp van een mediator waarbij u alles in goed overleg regelt met uw ex-partner kan dit voorkomen worden. U moet er rekening mee houden, dat wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd uw bedrijf hier ook onder valt. Dit betekent dat u dus ook uw bedrijf moet gaan verdelen bij uw echtscheiding. De waarde van uw bedrijf moet onderzocht en vastgesteld worden en deze waarde moet onder beiden verdeeld worden. Een andere belangrijke vraag is; wat behoort tot uw privévermogen en wat tot uw zakelijke vermogen? Wilt u het bedrijf zelf voortzetten, dan zult u uw ex-partner moeten uitkopen. Of hebt u misschien al eerder regelingen getroffen over de eigendom en het recht op een deel van de waarde van het bedrijf? Tip: overleg ook eens met uw boekhouder over jullie situatie.

Welke problemen kunnen er ontstaan?

Bij een echtscheiding en een eigen bedrijf zijn er heel wat financiële en fiscale valkuilen waar u op bedacht moet zijn. Een veelvoorkomend probleem bij een echtscheiding en een eigen bedrijf is dat de een het bedrijf wil voortzetten, maar dat er erg hoge bedragen gemoeid zijn bij het uitkopen van de ex-partner. Dit kan de voortgang van het bedrijf ernstig in gevaar brengen. Zeker wanneer dit voor u dé bron van inkomsten is, is het belangrijk dat er vlot een goede oplossing wordt gevonden. Een mediator kan u helpen om te bemiddelen tussen u en uw ex-partner om tot een bepaalde regeling te komen, die voor beiden haalbaar en aanvaardbaar is. Een ander veelgehoord probleem is dat bijvoorbeeld één van de twee het bedrijf altijd zo goed als alleen heeft gerund en nu er een scheiding op handen is de ander ineens een deel van het bedrijf opeist. Een lastige situatie waarbij een goede bemiddeling van een professionele mediator onmisbaar is.

Aandacht voor ieders belang!

Een scheiding is altijd een gevoelige kwestie. Vaak voeren gevoelens als teleurstelling, frustratie, boosheid, verdriet of zich verraden voelen de boventoon. Dat is niet bevorderend om toch elkaars belangen voor ogen te houden. Toch is het essentieel dat dit gebeurt. Met elkaar dwarszitten, maakt u de problemen alleen maar groter en dit zal altijd zijn weerslag hebben. Moet u uw ex uitkopen, dan kan u hierdoor flink in de financiële problemen komen. Dat is niet gunstig voor u, maar ook niet voor uw ex, want hierdoor bent u misschien niet meer in staat om partneralimentatie te betalen. Elke beslissing die er wordt genomen heeft zo zijn gevolgen. Daarom is het heel belangrijk om dit samen goed te bespreken en een goede gezamenlijke oplossing te vinden.

Vind hier een geschikte echtscheidingsmediator!

Een echtscheiding waarbij ook de verdeling van een eigen zaak geregeld moet worden vraagt om extra expertise. Kunt u wel wat hulp en begeleiding gebruiken bij het regelen van alles wat er komt kijken bij uw echtscheiding en uw eigen bedrijf? Dan kunnen we u hier verder helpen met het vinden van een geschikte echtscheidingsmediator in uw omgeving die de juiste kennis op dit gebied paraat heeft en die ervaring heeft met dit soort problemen. Vraag hier meteen online gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere echtscheidingsmediators bij u in de buurt.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie