Financieel advies bij een echtscheiding nodig?

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Financieel advies bij echtscheiding

Hebt u besloten om te gaan scheiden? Dat is een pijnlijke beslissing, maar het betekent ook een nieuw begin. Voordat het zo ver is moet er echter heel wat geregeld worden. Het is niet gemakkelijk om uw hoofd ernaar te zetten om alle financiële consequenties van uw scheiding uit te pluizen. Toch is het belangrijk dit wel te doen om nog meer verdriet en teleurstellingen te voorkomen. Er is een lichtpuntje; u hoeft dit niet alleen te doen. Een mediator kan u helpen om samen met uw partner op een prettige manier tot goede afspraken te komen. Lees hier meer over echtscheiding en financieel advies.

Scheiden met behulp van een mediator

Het hoge woord is eruit; u gaat scheiden. U kunt echter niet zomaar elkaar de rug toe draaien. Ga samen het gesprek aan om onder andere al uw financiële zaken goed te regelen. Dit doet u het beste door hier een mediator bij te betrekken. Een mediator treedt op als gespreksleider en expert in communicatie. Deze professional helpt u om tijdens dit regelwerk emoties een plaats te geven, om goed naar elkaar te luisteren en om elkaars woorden goed te interpreteren. Dit zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk alles geregeld hebt en u de tijd en ruimte hebt om de scheiding nu echt te gaan verwerken.

Tips om financiële schade te beperken

De beste manier om financiële schade van een scheiding te beperken is door als (ex-)partners goed met elkaar te blijven communiceren. De kosten van een advocaat zijn erg hoog. Wanneer u elkaar dwarszit, kan uw scheiding uitlopen op een vechtscheiding, u hebt beiden een eigen advocaat nodig en de advocaatkosten rijzen al snel de pan uit! Door samen één mediator te kiezen kunt u deze kosten voorkomen. Het tarief van een mediator is meestal lager dan die van een advocaat en bovendien is een mediationtraject vaak kort en daardoor nog eens extra voordelig. Hebt u een laag inkomen, dan kan het zijn dat u recht hebt op gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand. Informeer er eens naar bij uw mediator!

Zet alle financiële kwesties op een rij

Wat moet er op financieel gebied allemaal geregeld worden? U kunt het beste beginnen met alle financiële kwesties op een rij te zetten. Vervolgens kunt u deze kwesties samen stap voor stap doornemen. Denk hierbij aan:

 • Kosten van de scheiding
 • Scheiden en uw koopwoning
 • De fiscale gevolgen
 • Delen van het pensioen
 • Kind- en partneralimentatie
 • Recht op toeslagen en tegemoetkomingen
 • Aanpassen van testament

Dit zijn allemaal belangrijke zaken die stuk voor stuk goed geregeld moeten worden. Het is de bedoeling dat u beiden zo goed mogelijk uit de scheiding komt. Daar heeft iedereen baat bij! Een mediator heeft kennis van zaken over alles wat er bij een scheiding komt kijken en kan u hierin goed sturen. In sommige gevallen kunt u ook nog adviseurs inschakelen, bijvoorbeeld voor professioneel financieel advies bij uw scheiding.

Meer weten over echtscheiding en financieel advies?

Dan raden we u aan om hier contact met ons op te nemen. Wij zorgen ervoor dat u snel een geschikte mediator vindt, die u helpt met het afhandelen van uw scheiding met o.a. aandacht voor financieel advies en het regelen van alle financiële en fiscale zaken. U ontvangt binnen 24 uur gratis en vrijblijvend offertes van meerdere mediators in uw regio. Vergelijk de offertes en kies de mediator die bij u past.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

 • Landelijk netwerk MfN-registermediators
 • Meer dan 15 jaar expertise
 • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
 • Mediation binnen een week starten
 • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie