Een gelijkwaardig gesprek voeren d.m.v. mediation

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Mediation: een gelijkwaardig gesprek voeren

Wat is mediation? Misschien hebt u weleens van mediation gehoord maar weet u niet wat u ervan moet verwachten. Dan bent u hier op het juiste adres voor meer informatie over deze bijzondere vorm van conflictbemiddeling waarmee u tijd en geld kunt besparen. Maar waarmee u vooral op een prettige manier een conflict oplost.

Mediators zijn experts in communicatie

Hoe komt het dat veel conflicten niet goed opgelost worden en op een rechtszaak uitdraaien? Dat komt vaak doordat de communicatie tussen de ruziënde partijen stagneert. Het gevolg is een kostbaar en tijdrovend ‘gevecht’ in de rechtbank. Mediation laat zien dat het ook anders kan. Mediators zijn experts in communicatie en helpen mensen om weer samen het gesprek aan te gaan. Met de begeleiding van een objectieve derde, de mediator, is het gemakkelijker om weer nader tot elkaar te komen.

Mediators zijn ‘vertalers’

Mediators vertalen niet van de ene taal naar de andere, maar ze vertalen de boodschap van de ene partij zodanig dat de andere partij het beter begrijpt. De mediator luistert goed naar wat beide partijen te zeggen hebben. Vaak staat miscommunicatie een goede oplossing in de weg. De partijen interpreteren elkaars boodschap niet goed, er wordt niet goed naar elkaar geluisterd of emoties voeren de boventoon. Merkt de mediator dat de communicatie moeilijk verloopt, dan maakt hij de communicatiepatronen inzichtelijk en adviseert over hoe er effectiever gecommuniceerd kan worden.

Mediators geven elke partij voldoende ruimte

Een van de belangrijkste taken van een mediator is om ervoor te zorgen dat er een gelijkwaardig gesprek op gang komt, waarbij beide partijen hun zegje kunnen doen en waarbij er goed naar elkaar geluisterd wordt. Meestal is er een sterke en een zwakke partij. De ene partij kan daardoor de ander overheersen, waardoor het evenwicht in het gesprek zoek raakt. De mediator waakt erover dat beide partijen evenveel ruimte krijgen. Soms moet deze ruimte voor de sterkere partij iets ingeperkt worden en heeft de zwakkere partij wat versterking nodig. Kortom bij mediation draait alles om het voeren van een gelijkwaardig gesprek.

Aansporen tot creatieve oplossingen

Vaak spelen er bij een conflict allerlei onderliggende emoties en belangen. Een mediator helpt om deze emoties en belangen bij beide partijen boven tafel te krijgen, zodat de kern van het conflict duidelijk wordt. De mediator zal inzicht geven in hoe beide partijen het conflict zien en hoe deze twee beelden zich tot elkaar verhouden. Op deze manier is het gemakkelijker om u in te leven in de ander en andersom en wordt er ruimte gecreëerd om tot creatieve oplossingen te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Gratis offertes mediators

We hopen dat we u hier meer inzicht hebben kunnen geven in hoe mediation werkt. Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag via het online contactformulier gratis en vrijblijvende offertes aan van mediators bij u in de buurt!

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie