Iedereen reageert op zijn eigen manier op een conflict

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Hoe reageert u tijdens een conflict?

Iedereen reageert op zijn eigen manier op een conflict. Maar wat is nu de beste manier om op een conflict te reageren, zodat u snel dichter bij een oplossing komt? Uit uw slof schieten zet geen zoden aan de dijk. Maar ook ijzig koel blijven leidt meestal niet tot een oplossing. Wanneer u moeite hebt met het oplossen van een conflict, kunt u ook de hulp van een mediator inschakelen.

Een conflict vreet energie

Niemand zit te wachten op een conflict. Het kost ontzettend veel energie. Sommige mensen slapen er slecht van en lopen dag in dag uit met een naar gevoel rond. Wanneer conflicten niet gauw worden opgelost kunnen ze flink escaleren, met nog meer negatieve gevolgen van dien. De beste manier om op een conflict te reageren is door te tonen dat het u raakt. Door te laten zien dat u de situatie onprettig vindt, zet u een eerste stap in de goede richting. Dit is ook waar een mediator op aanstuurt tijdens de mediationgesprekken.

Wat u uitstraalt, krijgt u terug

Wanneer u erg kwaad bent en iemand kwaad en agressief toespreekt, zal de ander ook met boosheid reageren. Het is bij een conflict heel begrijpelijk dat u kwaad bent, maar in plaats van kwaad te reageren is het verstandiger om de ander op een rustige manier te vertellen dat u boos bent en waarom, bijvoorbeeld omdat u zich machteloos voelt omdat het lijkt alsof u er alleen voor staat of omdat u zich zorgen maakt over hoe nu verder, etc. Hebt u uw emoties niet onder controle, trek u dan even terug om stoom af te blazen en ga vervolgens rustig in gesprek met de tegenpartij.

Toon dat een conflict u raakt

Wanneer u vertelt dat u boos bent, omdat u zich zorgen maakt, zult u hele andere reacties krijgen van de tegenpartij. Mensen zijn niet gewend dat iemand toont dat een conflict hen raakt. Wanneer u doet alsof een conflict u niet raakt, zal de ander ook geen moeite doen om tot een oplossing te komen. Wanneer u laat zien dat het wel iets met u doet, zal dit de ander aan het denken zetten en begrip kweken. Het is niet gemakkelijk om te laten zien dat een conflict u raakt, omdat u zich hiermee kwetsbaar opstelt. Een dergelijke houding zal echter wel zijn vruchten afwerpen. Dit is het begin van het vinden van een aanvaardbare oplossing voor beide partijen.

Mediator nodig?

Lukt het niet om een goed gesprek te voeren met de tegenpartij om een conflict uit de wereld te helpen, dan kan mediation uitkomst bieden. Een mediator is een professional in het begeleiden van lastige gesprekken tussen partijen die in conflict zijn. De mediator stelt zich geheel objectief op en neemt geen beslissingen, maar waakt over de belangen van beide partijen. Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan van mediators in uw omgeving. Vergelijk en vind een mediator die bij u past.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie