Geen oplossing voor het conflict: wat nu?

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Hoe lost u een impasse op?

Veel conflicten lopen uit op een impasse. Het woord ‘impasse’ komt uit het Frans en betekent een ‘doodlopende weg’. Binnen de wereld van de mediation betekent het dat de betrokkenen in hun poging tot het oplossen van een conflict steeds weer op hetzelfde punt met elkaar botsen. Wat nu?

Conflicten oplossen gebeurt in fases

Hebt u een conflict, bijvoorbeeld met uw leidinggevende op het werk, accepteer dan dat een conflict altijd in fases opgelost dient te worden. Er bestaat helaas geen snelle toverformule om elk conflict van het een op het andere moment de wereld uit te helpen. Het beste wat u kunt doen wanneer u met de tegenpartij in een impasse terechtkomt, is om elkaar de tijd te gunnen om erover na te denken om er vervolgens later op terug te komen.

Focus op overeenkomsten

Wordt u het voortdurend niet eens over één essentieel punt, dan is het verstandig om dit probleem even opzij te schuiven. Focus eerst op de zaken die jullie binden. Bij een conflict binnen de werksfeer kan dit bijvoorbeeld jullie belang voor tevreden klanten zijn, gelijkheid op de werkvloer of een prettige werksfeer op de afdeling. Door eerst op andere punten wel met elkaar door één deur te kunnen wordt het gemakkelijker om daarna ook de moeilijkere punten aan te pakken.

Blijf interesse in elkaar tonen

Een conflict kan alleen maar goed opgelost worden wanneer beide partijen bereid zijn om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Het is essentieel dat u interesse in elkaar blijft tonen. Dit kunt u doen door vragen te stellen aan de ander om hem of haar de gelegenheid te bieden om meer uitleg te geven. Waarom is de ander zo overstuur? Voelt hij of zij zich misschien minder gewaardeerd? Met een open houding bereikt u beslist snellere en betere resultaten bij het oplossen van het conflict.

Inzicht in de gevolgen

Lukt het nog steeds niet om tot een goede oplossing te komen, dan is de volgende stap in het proces om de ander te vertellen wat de gevolgen zijn voor jullie beiden als jullie het niet eens worden. Een conflict dat niet wordt opgelost heeft meestal grotere negatieve gevolgen voor beide partijen, dan het vinden van een gulden middenweg die voor beide acceptabel is.

Schakel een mediator in

Slagen jullie er niet in om zelf uit een impasse te komen? Schakel dan een mediator in. Een mediator treedt op als een objectieve bemiddelaar en kan het gesprek soepeler laten verlopen, waardoor de kans een stuk groter is dat er snel een oplossing boven tafel komt. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie