Burenruzie oplossen met mediation steeds vaker ingezet

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Mediation bij burenruzies

Een prettige woonomgeving is heel belangrijk. Zou het niet ideaal zijn om in een gezellige wijk te wonen waar je voldoende privacy hebt, maar waar misschien op zijn tijd ook eens een leuk feestje wordt georganiseerd? Helaas kan het ook gebeuren dat je het minder treft met je buren. Een voortslepende burenruzie verhindert je woongenot. Wat nu? Is mediation ook een goede optie voor het oplossen van een burenruzie?

Overlast is vaak de boosdoener

De meeste burenruzies ontstaan door overlast. Het kan onder meer gaan om overlast door te harde muziek die tot veel te laat in de avond door blijft gaan. Het kan ook zijn dat je overlast ondervindt doordat je buren erg luidruchtig zijn en veel feestjes geven. Misschien erger je je wel aan hun blaffende hond. Een ander probleem kan stankoverlast zijn omdat je buren de vuilnis niet op tijd wegbrengen, de uitwerpselen van hun huisdieren niet opruimen of voortdurend aan het barbecueën zijn.

Zelf oplossen

Wanneer je last hebt van je buren is het het beste wanneer je ze hier op een rustige manier over aanspreekt. Leg uit waar je last van hebt en probeer om hier samen een goede oplossing voor te vinden. In veel gevallen zal het probleem hiermee uit de wereld geholpen zijn. Word je klacht niet serieus genomen of ontstaat er een burenruzie die steeds verder escaleert, dan is het verstandig om een objectieve derde in te schakelen om een einde aan het probleem te maken. Je kunt hierbij denken aan een mediator.

Mediation bij burenruzies

Een burenruzie kan veel spanningen en frustraties met zich meebrengen. Het kan je woonplezier flink verpesten. Een mediator is erin getraind om partijen die een conflict hebben op een objectieve manier bij te staan en om beide partijen dichter bij elkaar te brengen. Je wordt samen met je buren via enkele mediationgesprekken onder leiding van een ervaren mediator gestimuleerd om samen tot een oplossing te komen. Het is voor beide partijen van essentieel belang dat het woongenot wordt hersteld.

Mediation kan rechtszaak voorkomen

Wanneer je erin slaagt om je burenruzie op te lossen met behulp van mediation, kun je je de weg naar de rechter besparen. Ook daar heeft iedereen voordeel van. Een gerechtelijke procedure kan erg lang duren en is bovendien zeer kostbaar. Verder zal het de relatie met je buren niet ten goede komen. In plaats van dat je zelf samen met je buren tot een aanvaardbare oplossing komt, zal de rechter bepalen wat er moet gebeuren. Je hebt de oplossing dus niet meer in eigen hand.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie