Mediation bij concurrentiegeschillen

Als eigenaar van een bedrijf is het belangrijk dat je ambitieus bent, je wilt uiteraard dat je bedrijf veel succes heeft. De concurrentie is groot, dus je bent gedwongen om continu te strijden voor de beste positie op de markt. Een competitieve instelling? Daar is helemaal niets mis mee. Maar wanneer ondernemers hierin te ver doordraaien kan het misgaan.

Gezonde concurrentie

Wanneer bedrijven met elkaar op een gezonde manier concurreren is dit juist positief. Gezonde concurrentie werkt motiverend en inspirerend. Het helpt bedrijven om constant de drang te voelen om het beste uit zichzelf te halen, vooruitgang te boeken en te blijven vernieuwen. Gezonde concurrentie zal de verschillende bedrijven dan ook geen schade berokkenen.

Wat zijn concurrentiegeschillen?

Soms kan een te competitieve instelling door de concurrentie als bedreigend worden ervaren of doorslaan waardoor er problemen ontstaan. We spreken van een concurrentiegeschil wanneer een bedrijf zich negatief uitlaat over een ander bedrijf in de pers of tegen klanten en andersom. Hierdoor kan het vertrouwen van de klanten van de betreffende bedrijven aangetast worden, waardoor de bedrijven klanten kunnen verliezen, moeite hebben met het werven van nieuwe klanten en omzet verliezen. Om dit concurrentiegeschil op te lossen kan mediation uitkomst bieden.

Concurrentiegeschil oplossen met mediation

Wanneer er sprake is van een concurrentiegeschil, betekent dit dat bedrijven in een vicieuze cirkel terecht zijn gekomen waarin er vaak heen en weer negatieve berichten over elkaar in de wereld geholpen worden. Een mediator kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van dit geschil. Het is nodig dat het probleem door de betrokken partijen wordt onderkend en dat er op een rustige manier over gesproken wordt. Een mediator kan dit proces op een onafhankelijke en professionele manier begeleiden.

Bereidheid van de betrokken partijen

Eén van de belangrijkste voorwaarde voor het succesvol zijn van de mediation tussen de bedrijven is de bereidheid van de betrokken partijen om mee te werken en de wil om tot een oplossing te komen. Een aantal stappen die binnen dit mediationproces doorlopen dienen te worden, zijn het inventariseren van de problemen en het opstellen van gezamenlijke doelen, zodat de actuele problemen worden opgelost en toekomstige problemen worden voorkomen.

Concurrentiegeschillen mediator nodig?

Op zoek naar een mediator die je kan helpen bij het oplossen van een concurrentiegeschil? Dan ben je hier bij Mediator-zoeken.nl op het juiste adres. We brengen je graag in contact met geschikte mediators in de buurt voor gratis offertes en een kennismakingsgesprek. Vul daarvoor het contactformulier op deze website in.

Contact opnemen

Contact met een gekwalificeerde mediator in uw regio

Op werkdagen binnen 24 uur reactie op uw aanvraag
Contact opnemen