Conflicten bij zakenpartners: mediation biedt uitkomst

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Mediation bij conflicten tussen zakenpartners

Je wordt niet zomaar iemands zakenpartner; meestal gaat daar een lange geschiedenis aan vooraf. In veel gevallen zijn zakenpartners al jarenlang vrienden of collega’s. Maar wat als jullie na verloop van tijd niet meer op één lijn zitten, jullie prioriteiten of ambities veranderen of een belangrijk meningsverschil krijgen dat het soepel functioneren of de voortgang van het bedrijf in de weg zit?

Een gevoelige kwestie

‘Geld en vriendschap is als olie op water.’ Dit is een citaat uit de beroemde film The Godfather III. Deze zin benadrukt dat een conflict tussen zakenpartners vaak een gevoelige kwestie is. Je bent een samenwerking begonnen omdat je elkaar vertrouwt en elkaar aanvult en met het doel om samen geld te verdienen. Je hebt waarschijnlijk samen al diverse successen behaald en eventueel ook al samen een aantal tegenslagen verwerkt. Dit heeft gezorgd voor een sterke band. Maar nu is er een uitdaging op jullie pad gekomen waar jullie blijkbaar niet samen uit kunnen komen.

Oorzaken samenwerkingsconflicten

Er kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen aan een conflict tussen zakenpartners.
Voorbeelden van veelvoorkomende situaties die tot een conflict tussen zakenpartners leiden zijn een andere visie over de toekomst van het bedrijf, een mogelijke verkoop of een splitsing van het bedrijf, discussie over de inzet en toewijding van een van de partners, problemen rondom werkdruk etc. Het kan ook zijn dat er onuitgesproken frustraties en meningen zijn die al langer spelen en die het voor de partners steeds moeilijker maakt om er samen uit te komen. Er is een barst ontstaan in het wederzijds vertrouwen en er is sprake van een verstoorde communicatie.

Mediator brengt zakenpartners nader tot elkaar

Een mediator is de ideale persoon om zakenpartners weer nader tot elkaar te brengen. Deze professional heeft een objectieve en heldere kijk op de zaak en speelt een begeleidende rol in de gesprekken tussen de zakenpartners. Het doel is om weer op een prettige manier in contact te treden om zo met elkaar te kunnen onderhandelen over een praktische en toekomstgerichte oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. De mediator kan jullie ook helpen met het vastleggen van de gemaakte afspraken. Het voordeel van mediation bij conflicten tussen zakenpartners is dat het een toegankelijkere, minder tijdrovende en minder kostbare manier is voor het oplossen van een conflict dan het ondernemen van juridische stappen.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie