Mediation bij kleine incidenten met grote gevolgen

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Mediation bij kleine incidenten met grote gevolgen

Waarom hebben kleine incidenten soms grote gevolgen? Dat hebt u zich misschien weleens afgevraagd wanneer u in een conflict was geraakt. Soms lijkt de aanleiding voor een conflict iets heel onbenulligs. Waarom dan niet gewoon zand erover en klaar? Voor de andere partij is dat misschien een stuk lastiger, omdat het probleem voor hem of haar toch wat dieper blijkt te gaan. In dat geval kan een mediator inschakelen een goede manier zijn om het probleem op te lossen.

‘Laten we er maar over ophouden’

Dat is een veelgehoorde zin die mensen soms gebruiken om een einde te maken aan een onenigheid. Het is ook een zin die bij de ander extra veel pijn, woede of verdriet kan opwekken. Het geeft de ander het gevoel dat hij of zij maar een zeur is. Dat is geen prettig gevoel. Iedereen wil dat zijn of haar gevoel erkend wordt en dat daar respectvol mee wordt omgegaan. ‘Ergens maar over ophouden’ terwijl het werkelijke probleem nog niet is opgelost, is daarom geen goed idee.

Aandacht voor emotie

Wanneer beide partijen een andere kijk hebben op het ‘onbenullige incident’, kan dat problemen geven bij het oplossen van het conflict. Wanneer ´zand erover´ voor een van beide niet voldoende is, blijft het conflict sluimeren tot een nieuw ‘onbenullig incident’ de strijd weer aanwakkert. Een klein incident kan bij iemand veel emotie opwekken, omdat het nét die druppel is die de emmer doet overlopen. Denk bijvoorbeeld aan een vergeten bedankwoordje of een misplaatst grapje op het werk. Het kan iemand het gevoel geven dat hij of zij nooit echt meetelde binnen het bedrijf.

Vinger op de zere plek leggen

Een dergelijk conflict kan alleen maar opgelost worden, door eerst de vinger op de zere plek te leggen. Een mediator is een professional die mensen kan stimuleren om hun pijn, verdriet of boosheid kenbaar te maken aan de ander. Hij helpt de betrokken partijen om hierover op een goede manier te communiceren, zodat er wederzijds begrip wordt gekweekt en er deuren geopend kunnen worden naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Een mediator kan de betrokken partijen helpen om zich serieus genomen te voelen. Een goed gesprek onder begeleiding van een mediator kan wonderen doen!

Nieuwe afspraken en een frisse blik

Pas nadat alles is benoemd, besproken en geanalyseerd en de mediation gesprekken het gewenste resultaat hebben opgeleverd, kan men met recht zeggen: ‘En nu zand erover’. Er is nu ruimte voor het maken van nieuwe afspraken en om met een frisse blik naar de toekomst te kijken, waarbij de betrokken partijen weer samen door één deur kunnen! Meer weten over mediation? Dan kunt u hier direct online vrijblijvend advies aanvragen bij onze mediators in uw omgeving. Op deze manier kunt u zich goed laten informeren.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie