Mediator inschakelen? Waar moet je dan op letten?

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Mediator inschakelen

Een van de manieren om een echtscheiding in goede banen te laten lopen is door het inroepen van de hulp van een mediator. Bij een scheiding moet er van alles worden geregeld, zoals zaken rondom de verdeling van de inboedel, wie gaat waar wonen, de zorg voor de kinderen, alimentatie etc. Met de hulp van een mediator zal het gehele scheidingstraject vreedzamer verlopen. Maar waar moet je op letten wanneer je een mediator inschakelt?

De rol van de mediator

We zullen eerst kort kijken naar wat precies de rol van een mediator is. Een mediator begeleidt op de eerste plaats de communicatie tussen de echtgenoten die willen scheiden en neemt hierin een objectieve positie in. De mediator zorgt ervoor dat beide partijen genoeg ruimte krijgen om hun zegje te doen en ook worden gehoord. Verder legt de mediator uit welke zaken er allemaal geregeld moeten worden. Er wordt gekeken naar wat de opties zijn en wat hiervan de consequenties zijn voor beide partijen. Een mediator dient ook voldoende kennis te hebben van de financiële en juridische zaken rondom het afhandelen van een scheiding.

Waar op letten?

Kies bij voorkeur een mediator die is aangesloten bij een beroepsorganisatie. We raden je aan om voor een NMI Registermediator te kiezen. Dit is een bekend keurmerk voor mediators en garandeert dat je te maken hebt met een goed opgeleide vakspecialist. Voor een positief resultaat is het essentieel dat beide partijen vertrouwen hebben in de mediator die het proces van de echtscheiding gaat begeleiden.

Vraag daarom altijd een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan. Beide partijen kunnen op deze manier kennismaken met de mediator en beoordelen of ze met deze professional in zee willen gaan of niet. Hebben beide partijen een goed gevoel bij de betreffende mediator? Vraag dan of de mediator een offerte opstelt. Gaat iedereen akkoord? Dan kan de mediation van start gaan!

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie