Na de feestdagen vaak meer mediation aanvragen

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Meer mediation-aanvragen na de feestdagen

De feestdagen zijn voor veel mensen een periode van gezellig samenzijn met de familie. Of toch niet? Juist doordat mensen in deze periode veel tijd met elkaar doorbrengen, willen er nog weleens conflicten ontstaan. Het gebeurt ook regelmatig dat oude conflicten ineens weer de kop opsteken. Veel mediators merken dan ook dat na de feestdagen het aantal mediation aanvragen toeneemt.

Feestdagen en familieruzies

De meeste mensen kijken uit naar de feestdagen en het gezellig samenzijn met de familie. Toch zijn er ook heel wat families waarbinnen allerlei ruzies woedden. Tijdens de feestdagen zijn deze ruzies extra goed voelbaar. Er hangt vaak een gespannen en onprettige sfeer. Sommige familieleden doen extra hun best om ruzie tijdens de feestdagen te voorkomen door bepaalde onderwerpen in de gesprekken te vermijden. De spanning is om te snijden en niemand voelt zich echt op zijn gemak. Het kan ook voorkomen dat een of meerdere familieleden tijdens de feestdagen ontbreken vanwege een ruzie, dat kan veel verdriet veroorzaken.

Een nieuw jaar, een nieuwe start

Wil het ondanks diverse pogingen van de betrokken familieleden niet lukken om het conflict op te lossen? Leiden koppigheid, verhitte emoties of een verstoorde communicatie steeds weer tot een impasse? Dan is het een goed idee om hulp van buitenaf in te schakelen. Dat kan door een beroep te doen op een mediator die zich bezighoudt met familie mediation. Het nieuwe jaar is een goed moment om samen een nieuwe start te maken met behulp van mediation. Een mediator treedt op als een objectieve derde en legt dus niet zoals een rechter beslissingen op. Het oplossen van het conflict gebeurt uiteindelijk door de ruziënde partijen zelf.

Hoe werkt familie mediation?

Bij familie mediation gaat de mediator met alle familieleden die betrokken zijn bij het conflict om de tafel zitten. Het kan onder meer gaan om bemiddeling tussen ouders en kinderen of om bemiddeling tussen broers en zussen. Ook ruzies binnen een familiebedrijf kunnen in de meeste gevallen goed opgelost worden met mediation. Hebt u zelf geen conflict, maar lijdt u eronder dat bepaalde familieleden niet door één deur kunnen, dan kunt u familie mediation aan hen voorstellen. Tijdens de mediationsessies krijgt iedereen de gelegenheid om zijn verhaal te doen. Vervolgens gaat men gezamenlijk op zoek naar een oplossing die voor iedereen acceptabel is.

Vind hier een familie mediator!

Vanwege de familieband zijn familieleden altijd met elkaar verbonden. In de meeste gevallen zult u elkaar regelmatig tegenkomen. Iedereen heeft er dus belang bij dat het conflict op een prettige manier wordt opgelost, waarbij er geen winnaars en verliezers zijn. Bij mediation draait het om het bereiken van een win-win situatie. Een familieruzie is niet alleen vervelend voor de betrokken partijen, maar vaak heeft de hele familie eronder te lijden. Maak snel een einde aan deze vervelende situatie door een mediator in te schakelen! Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van mediators in uw regio.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie