Scheidings app als hulp bij mediation

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Eerste scheidings app als hulp bij mediation

Ook op het gebied van mediation wordt er geïnnoveerd en maakt men gebruik van de moderne technologieën van vandaag. Honderd mediators in Nederland hebben samen een app ontwikkeld die als hulp kan dienen bij een scheiding. De scheidings app is gratis te downloaden voor zowel Androïd als iOS besturingssystemen.

Wat houdt de scheidings app in?

De app is op de eerste plaats bedoeld om te bekijken of een huwelijk nog te redden is, maar daarnaast biedt de app nog veel meer mogelijkheden. Met behulp van deze app heb je bijvoorbeeld gemakkelijk toegang tot alle belangrijke informatie rondom scheiden en mediation. De app kan stellen ondersteuning bieden bij het opstellen van een ouderschapsplan en een scheidingsplan. Daarnaast brengt een scheiding ook veel papierwerk met zich mee; met deze app heb je alle belangrijke gegevens bij de hand.

Relatietest: is je relatie nog te redden?

De app biedt een interessante en wetenschappelijk onderbouwde relatietest die ontwikkeld is door Gert-Jan Kloens, een gezondheidspsycholoog en docent aan de Erasmus Universiteit. De test geeft je aan de hand van diverse vragen inzicht in hoe je relatie ervoor staat. De app maakt het ook mogelijk om via de chatfunctie van de app op afstand op een veilige manier te communiceren met je partner en de mediator. Kom je tijdens het scheidingstraject problemen tegen of heb je vragen, raadpleeg dan eens het stappenplan en de extra informatie die de app biedt.

Scheiden en kinderen

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een scheiding maakt dit de situatie altijd nog moeilijker. Ook hierin kan de app een rol spelen. Binnen de app zijn diverse programma’s te vinden die kinderen ondersteuning bieden in dit moeilijke proces. Ook kun je als ouders hiermee de kinderen meer betrekken bij het scheidingsproces. De app is duidelijk bedoeld als hulp bij mediation en kan de menselijke en betrokken rol van een echte mediator niet vervangen. In de praktijk zien we dat een mediator bij een scheiding van stellen met kinderen vaak een essentiële rol speelt bij het opstellen van een plan voor de zorg voor de kinderen.

Op zoek naar mediator?

Ben je op zoek naar een goede mediator raadpleeg dan hier ons uitgebreide netwerk voor een erkende mediator bij jou in de buurt. Je kunt hier gemakkelijk online een gratis en vrijblijvend adviesgesprek en een offerte aanvragen.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie