Tips voor lagere kosten bij een echtscheiding

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

5 tips voor lagere kosten bij een scheiding

Een echtscheiding is op vele vlakken een vervelende gebeurtenis. Niet alleen emotioneel hebben mensen hieronder te lijden, het kan ook nog eens veel geld kosten. En dat terwijl na een echtscheiding de maandelijkse lasten ook nog eens stijgen. Met deze tips van professionele mediators met jaren ervaring in het bemiddelen bij echtscheidingen kunt u de kosten van uw scheiding laag houden.

1. Neem een zakelijke houding aan

Bij een echtscheiding moeten er veel zaken geregeld worden. Doordat de emoties vaak hoog oplopen is het soms moeilijk om tot goede afspraken te komen. Het is belangrijk om het juridische regelwerk en de emoties gescheiden te houden. Probeer daarom om over de emotionele kant van de scheiding te praten met een goede vriend of vriendin. Door u zakelijk op te stellen tijdens de onderhandelingen zult u sneller tot een akkoord komen. Zo bespaart u tijd en dus geld.

2. Bereid u goed voor

Ook door u goed voor te bereiden kunt u tijd en geld besparen. Bedenk vooraf aan het starten van de echtscheidingsprocedure wat er allemaal exact geregeld moet worden. Misschien zijn er bepaalde zaken die u samen met uw ex-partner onderling kunt regelen? Andere belangrijke aandachtspunten bewaart u voor het bespreken tijdens de onderhandelingen met de advocaat of de mediator erbij.

3. Belangrijke informatie compleet aanleveren

Bij het regelen van een echtscheiding komt veel papierwerk kijken. Er zijn allerlei documenten nodig voor het afhandelen van de scheiding, onder meer voor het berekenen van de alimentatie. Onderzoek vooraf welke documenten er allemaal nodig zijn, zodat u tijdens de afhandeling hierdoor geen vertraging oploopt. Want ook hier geldt weer: tijd is geld.

4. Vergoeding voor kosten echtscheiding

Wat veel mensen niet weten is dat er ook vergoedingen bestaan voor de kosten van een echtscheiding. In veel gevallen vergoedt de Raad voor Rechtsbijstand of een rechtsbijstandsverzekering een groot deel van de kosten van uw echtscheiding. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding, neem dan contact op met een echtscheidingsmediator om hierachter te komen. Mogelijk kunt u op deze manier veel geld besparen.

5. Mediator goedkoper dan advocaat

Bij een echtscheiding is het, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, van groot belang dat u op goede voet blijft met uw ex-partner. Wanneer u beiden van goede wil bent en bereid bent om samen een oplossing te vinden is een mediator de beste keuze voor het regelen van uw scheiding. Niet alleen kunt u nu zelf samen met uw ex-partner de beslissingen nemen, in plaats van dat een rechter bepaalt wat er moet gebeuren, maar u bespaart ook geld. Een mediator is goedkoper dan een advocaat. Binnen enkele sessies kunt u tot een aanvaardbare oplossing komen.

Vind hier uw echtscheidingsmediator

Hier vindt u gemakkelijk online een echtscheidingsmediator. Doe hier uw aanvraag voor gratis en vrijblijvende offertes van meerdere mediators in uw omgeving. Vergelijk de offertes en kies de mediator die u het meeste aanspreekt.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie