Exit mediation: wat is het en hoe werkt het?

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Arbeidsrelatie beëindigen met exit mediation?

Problemen met uw werkgever? Wat als u niet meer samen verder wil? Hoewel ook bij een zakelijk conflict de gemoederen hoog kunnen oplopen, is het wel verstandig om uw best te doen om op goede voet uit elkaar te gaan. Daar zijn diverse goede redenen voor. Lees hier meer over wat exit mediation inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

Arbeidsconflict oplossen met exit mediation

Het is niet zelden dat er binnen een bedrijf een arbeidsconflict ontstaat. Wanneer een conflict zo diepgeworteld is dat de betrokken partijen geen mogelijkheid meer zien om samen verder te gaan, kan iedereen er voordeel bij hebben als de ‘scheiding’ op een zo prettig mogelijke manier gebeurt. Dat is niet altijd gemakkelijk, want ook in een arbeidsconflict kunnen emoties als boosheid, frustratie en teleurstelling de boventoon voeren. Een exit mediator of arbeidsmediator kan ervoor zorgen dat dit proces in goede banen wordt geleid.

Wanneer een exit mediator inschakelen?

Wanneer een arbeidsrelatie wordt beëindigd gelden er vaak allerlei regels voor zowel de werknemer als de werkgever die nageleefd dienen te worden. Er kan op dit vlak nog weleens onenigheid ontstaan. Het is belangrijk dat er goede en duidelijke afspraken worden gemaakt. Een exit mediator kan de betrokken partijen hierin goed begeleiden, bijvoorbeeld wanneer om een van onderstaande redenen een einde wordt gemaakt aan de arbeidsrelatie:

 • Beëindiging van arbeidsrelatie door de werknemer
 • Beëindiging van arbeidsrelatie door de werkgever
 • Wederzijds goedvinden van de beëindiging
 • Beëindiging van arbeidsrelatie in de proeftijd
 • Beëindiging van arbeidsrelatie vanwege faillissement
 • Ontslag op staande voet
 • Etc.

Op goede voet uit elkaar

Er zijn veel goede redenen om ervoor te zorgen dat u toch op een goede manier bij uw werkgever vertrekt. Dit geeft u en uw werkgever een prettiger gevoel. Vergeet ook niet dat de wereld vaak kleiner is dan u denkt. Het zou kunnen dat u in de toekomst uw huidige werkgever nog tegenkomt, zeker wanneer uw sector niet al te groot is of als u in dezelfde omgeving werkzaam blijft. Wanneer u het conflict laat escaleren kan dit bovendien leiden tot onaangename juridische procedures die naast tijdrovend ook nog eens heel kostbaar zijn.

Hoe werkt exit mediation?

Een exit mediator treedt op als een objectieve derde en kan daardoor het gesprek in goede banen leiden. De mediator stimuleert jullie om goed over jullie beslissingen na te denken en goed te overleggen, zonder dat de emoties hierin de boventoon gaan voeren. Daarbij kan de exit mediator u helpen om meer inzicht te krijgen in de wettelijke regels. Het doel is dat er op een open en vreedzame manier wordt gecommuniceerd om tot een aanvaardbare oplossing te komen voor beide partijen. De afspraken die gemaakt worden, worden opgenomen in een vaststellingsovereenkomst.

Exit mediator nodig?

Mediation hoeft niet veel tijd in beslag te nemen en is stukken voordeliger dan juridische procedures. Vraag vandaag vrijblijvend en gratis een offerte en informatie aan via ons contactformulier. Een gekwalificeerde mediator uit uw regio zal contact met u opnemen.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

 • Landelijk netwerk MfN-registermediators
 • Meer dan 15 jaar expertise
 • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
 • Mediation binnen een week starten
 • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie