Echtscheiding via mediation

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Mediation bij echtscheiding

Het afhandelen van een echtscheiding is een proces dat vaak gepaard gaat met veel emoties en onenigheden. Deze kunnen zonder de juiste hulp uitgroeien tot grote conflicten die moeilijk te overzien zijn. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Dit soort problemen rond uw echtscheiding kunt u voorkomen door de hulp in te schakelen van een onafhankelijke derde. Een mediator is de aangewezen persoon om deze rol op een begripvolle en vertrouwelijke manier te vervullen.

Problemen rondom echtscheiding

Beide partijen hebben er baat bij dat een echtscheiding soepel verloopt. In veel gevallen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel problemen rondom echtscheidingen hebben betrekking op afspraken over bij wie en waar de kinderen gaan wonen, hoe het geld en kosten rondom de scheiding worden verdeeld, hoe de bezittingen worden verdeeld, het betalen van kinderalimentatie, het betalen van partneralimentatie en eventueel pensioenen. Dit zijn de belangrijkste voorbeelden, maar er kunnen uiteraard ook andere soorten problemen spelen.

Wat kan uw mediator voor u betekenen?

Een echtscheiding mediator regelt in overleg met beide partijen alle zaken die komen kijken bij een echtscheiding. Hij/zij analyseert jullie problemen, begeleidt jullie gesprekken, informeert over de mogelijkheden en helpt zoeken naar oplossingen die juridisch haalbaar zijn en die voor jullie beiden acceptabel zijn. Bovendien houdt hij/zij gedurende dit hele proces ook rekening met jullie gevoelens. We benadrukken hier dat de mediator een onafhankelijke positie inneemt; hij/zij oordeelt niet, maar helpt door probleemoplossend te denken. Het is wel belangrijk dat beide partijen vertrouwen hebben in de mediator.

Voordelen echtscheiding mediation

Een belangrijk voordeel van mediation is dat uw scheiding zonder frustraties verloopt. Echtscheiding mediation vindt plaats binnen een informele sfeer, doordat u samen aan de tafel gaat zitten om via een goed gesprek tot een oplossing te komen. Zeker wanneer u kinderen hebt is het belangrijk dat uw echtscheiding vreedzaam verloopt, omdat u na afloop nog veel met elkaar te maken krijgt. Verder bespaart u met mediation veel tijd en geld. Uw onenigheden worden sneller opgelost door middel van een klein aantal mediation sessies. Er zijn op deze manier geen langdurige, kostbare en zenuwslopende juridische procedures nodig.

Geen winnaars en verliezers

Het belangrijkste motto van een echtscheiding mediator is: ‘bij een echtscheiding zijn er geen winnaars en verliezers’. Het doel is om de problemen samen op te lossen, zodat u in goed overleg uit elkaar gaat en dat u beiden met vertrouwen de toekomst tegemoet ziet. Wij brengen u hier graag in contact met een professionele echtscheiding mediator bij u in de regio. Wanneer u uw gegevens en situatie in ons contactformulier invult, dan neemt onze mediator in uw regio spoedig contact met u op.

Neem contact op

Vragen over mediation bij echtscheiding?

T: 085 – 130 74 66
E: info@mediatorscollectief.nl
Neem contact op

Over ons

Meer over ons

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend