Familie mediation

Het gezin of de familie is voor de meeste mensen het belangrijkste wat er is. Toch gebeurt het vaak dat er binnen een familie conflicten ontstaan waardoor familieleden uit elkaar worden gedreven. Dat kan veel leed veroorzaken. Het is niet altijd gemakkelijk om toenadering tot elkaar te zoeken en om de problemen op een prettige wijze op te lossen. Een familie mediator kan u hierbij uitstekend helpen.

Wanneer een familie mediator inschakelen?

Een familieconflict mediator is voor veel mensen een nog onbekend beroep. We zien echter dat er veel behoefte is naar een dergelijke professional. Er zijn in Nederland heel wat families die te kampen hebben met vervelende familieproblemen. Familieproblemen kunt u vaak niet zomaar naast u neerleggen; daar moet een oplossing voor komen! Maar hoe krijgt u dat op een vreedzame wijze voor elkaar? Dat is waar de familie mediator om de hoek komt kijken. U kunt bij een familie mediator terecht voor het oplossen van problemen rondom nalatenschap, familieruzies, conflicten binnen een familiebedrijf etc.

De rol van uw familie mediator

De rol van een familie mediator is om op een onafhankelijke wijze te bemiddelen bij het familieconflict. Hij bestudeert de problemen en gaat samen met u en de betreffende familieleden het gesprek aan. Uw mediator speelt hierin een begeleidende en bemiddelende rol. Verder zoekt hij samen met jullie naar oplossingen waarin elk betrokken familielid zich kan vinden. Uw mediator zal gedurende het hele proces aandacht hebben voor de eventuele emoties die hierbij kunnen opspelen. Om de conflictbemiddeling tot een goed eind te kunnen brengen is het essentieel dat alle betrokken familieleden vertrouwen hebben in de familie mediator.

Voordelen familie mediator

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een mediator ten opzichte van een advocaat. Een verschil tussen een mediator en een advocaat is dat een mediator voor alle betrokken partijen werkt, geen oordeel velt, geen oplossingen opdringt en ook geen besluiten neemt. De mediator heeft niet als een advocaat het doel om een zaak te ‘winnen’. Bij mediation zijn er geen winnaars en verliezers; het gaat erom dat u met de hulp van een professionele bemiddelaar er samen uitkomt. Is dat geen veel mooier doel! Bovendien hoeft niet elke partij een eigen advocaat in te schakelen en zijn er geen complexe en langdurige juridische procedures nodig. Dat scheelt in de kosten en bespaart tijd!

Gratis advies familie mediator

U kunt hier gemakkelijk via de digitale weg in contact komen met een professionele en betrouwbare familie mediator bij u in de buurt. Vraag een adviesgesprek aan om snel een einde te kunnen maken aan de conflicten binnen uw familie.

Familie mediation
Afspraak maken

Ook voor al uw vragen staan wij klaar.

Onze mediators (lees hier meer over ons)