Familiemediation

Vragen? Onze mediators in uw regio staan altijd voor u klaar.
T: 085 – 130 74 66

Familiemediation

Het gezin of de familie is voor de meeste mensen het belangrijkste wat er is. Toch gebeurt het vaak dat er binnen een familie conflicten ontstaan waardoor familieleden uit elkaar worden gedreven. Dat kan veel leed veroorzaken. Het is niet altijd gemakkelijk om toenadering tot elkaar te zoeken en om de problemen op een prettige wijze op te lossen. Een familie mediator kan u hierbij uitstekend helpen.

Wanneer een familie mediator inschakelen?

Een familieconflict mediator is voor veel mensen een nog onbekend beroep. We zien echter dat er veel behoefte is naar een dergelijke professional. Er zijn in Nederland heel wat families die te kampen hebben met vervelende familieproblemen. Familieproblemen kunt u vaak niet zomaar naast u neerleggen; daar moet een oplossing voor komen! Maar hoe krijgt u dat op een vreedzame wijze voor elkaar? Dat is waar de familie mediator om de hoek komt kijken. U kunt bij een familie mediator terecht voor het oplossen van problemen rondom nalatenschap, familieruzies, conflicten binnen een familiebedrijf etc.

De rol van uw familie mediator

De rol van een familie mediator is om op een onafhankelijke wijze te bemiddelen bij het familieconflict. Hij bestudeert de problemen en gaat samen met u en de betreffende familieleden het gesprek aan. Uw mediator speelt hierin een begeleidende en bemiddelende rol. Verder zoekt hij samen met jullie naar oplossingen waarin elk betrokken familielid zich kan vinden. Uw mediator zal gedurende het hele proces aandacht hebben voor de eventuele emoties die hierbij kunnen opspelen. Om de conflictbemiddeling tot een goed eind te kunnen brengen is het essentieel dat alle betrokken familieleden vertrouwen hebben in de familie mediator.

Voordelen familie mediation

  • U komt met uw familieleden (weer) in gesprek;
  • U en uw familieleden kunnen aan elkaar vertellen wat daadwerkelijk belangrijk voor u en hen is;
  • Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat meer over en weer begrip;
  • U en uw familieleden kunnen over en weer elkaars behoeftes duidelijk maken zodat gezocht kan worden naar een passende oplossing voor alle familieleden.

Gratis advies familie mediator

U kunt hier gemakkelijk via de digitale weg in contact komen met een professionele en betrouwbare familie mediator bij u in de buurt. Vraag een adviesgesprek aan om snel een einde te kunnen maken aan de conflicten binnen uw familie.

Neem contact op

Familiemediator inschakelen?

T: 085 – 130 74 66
E: info@mediatorscollectief.nl
Neem contact op

Over ons

Meer over ons

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend