Hoe belangrijk is goede mediation bij een scheiding met kinderen?

Vragen over mediation?
T: 085 – 130 74 66

Echtscheidingsmediators

Mediation en aandacht voor kinderen bij scheiding

Een scheiding heeft een grote impact op je leven. Heb je kinderen? Dan is het essentieel dat zij tijdens dit proces veel aandacht krijgen. De ouders nemen misschien een mediator bij de hand om hun scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar in welke mate heeft een mediator aandacht voor de kinderen?

Aandacht voor kinderen

Steeds meer mediators van vandaag focussen zich niet alleen op ouders die gaan scheiden, maar hebben ook oprecht aandacht voor de kinderen. Dit met oog op het voorkomen en reduceren van de mogelijke problemen die een scheiding bij kinderen kan veroorzaken. Zij gaan behalve met de ouders ook een vertrouwelijk gesprek aan met het kind. Uiteraard gebeurt dit op een ongedwongen en ontspannen manier. De kinderen mogen aangeven wat er wel en niet doorverteld mag worden aan de ouders.

Duidelijkheid bieden

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij een echtscheiding waarbij kinderen zijn betrokken is dat er duidelijkheid wordt geboden. Een echtscheiding brengt vele veranderingen teweeg. Het is essentieel dat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Dit is soms erg lastig, omdat de ouders het bijvoorbeeld op bepaalde punten niet eens kunnen worden. Een mediator kan hierin een begeleidende rol spelen.

Veranderingen in het leven van de kinderen

Als ouders kun je voor je kinderen het scheidingsproces minder ingrijpend maken door het aantal veranderingen zo minimaal mogelijk te houden.

Vertrouwde omgeving
Het is voor kinderen het beste als ze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, bij voorkeur in hetzelfde huis. Helaas gaat een scheiding vaak gepaard met de verkoop van een huis. De slechte huizenmarkt kan in dit geval in het voordeel van de kinderen werken.

School en vrienden
Door op dezelfde plek te blijven wonen, kunnen ze ook op dezelfde school blijven en houden ze dezelfde schoolvriendjes. Dit is erg belangrijk in een moeilijke periode als deze.

Financieel
De kinderen moeten er ook op worden voorbereid dat de ouders nu mogelijk minder te besteden hebben. Er is misschien minder geld beschikbaar voor vakanties of andere leuke dingen. Er kunnen mogelijk wel leuke alternatieven voorgesteld worden.

Contact met familie
Het komt vaak voor dat na een scheiding het kind een bepaald deel van de familie ineens minder ziet. Het is belangrijk dat er in de meeste gevallen een goed en geregeld contact blijft bestaan tussen het kind en de grootouders van beide kanten.

Nieuwe relatie ouders
Wanneer de ouders een nieuwe relatie krijgen, kan dit ook voor problemen zorgen bij de kinderen. Ouders dienen er rekening mee te houden dat hun kind tijd nodig heeft om te wennen aan alle nieuwe omstandigheden.

Scheidingsmediator met aandacht voor de kinderen

Een scheidingsmediator die aandacht heeft voor de kids kan een belangrijke bijdrage leveren aan het soepel verloop van de scheiding. Ben je op zoek naar een dergelijke professional, vul dan het contactformulier op deze website in voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Contact opnemen

Mediation starten of vragen?

Onze mediators staan altijd voor u klaar.
In heel Nederland, direct beschikbaar.
Contact opnemen

Waarom Mediator-zoeken.nl?

  • Landelijk netwerk MfN-registermediators
  • Meer dan 15 jaar expertise
  • Scheiden, arbeidsmediation, zakelijke en familiemediation
  • Mediation binnen een week starten
  • Subsidie op mediation mogelijk

Mediator-zoeken.nl is een landelijke organisatie van MfN-registermediators. Wij zijn dan ook aangesloten bij het enige erkende mediatorregister van Nederland.

Aangesloten bij MfN-registermediators

Contact opnemen

Geheel gratis & vrijblijvend

Over ons

Meer over ons

Meer informatie over…

Scheiden en mediation

Echtscheiding en mediation

Meer informatie

Familiemediation

Familiemediation

Meer informatie

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Meer informatie